Nogomet

FOTO+VIDEO: Dva gola u sudijskoj nadoknadi, remi Čelika i TOŠK-a u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO+VIDEO: Dva gola u sudijskoj nadoknadi, Čelik i TOŠK odigrali remi u Zenici- U utakmici 9. kola Prve lige FBiH ekipa Čelika je na Bilinom Polju dočekala ekipu TOŠK iz Tešnja.

Pred oko 2.000 gledalaca u veoma važnoj utakmici za obe ekipe Čelik je spremno dočekao goste iz Tešnja.

NK Čelik: Durmo, Isaković, Bajramović, Smajić, Sivac, Vardo (41′ M.Mehić), Žuna (80′ Međuseljac), Tabaković (62′ Arnautović), Durmiš (45′ Šarić), Hrelja (45′ Karalić) i Mašić. Trener: Armin Duvnjak.

NK TOŠK: Selimović, Kurdić, Spahić, Baltić, Obradov, Tabak, Duraković (89′ Hankić), Čabrić, Sejmenović, Dizdarević (80′ Šošić) i Nuhanović (85′ Hodžić). Trener: Muamer Salibašić.

U prvom poluvremenu se igrala dosta mirna utakmica, i igra je bila većinom na sredini terena. Ekipa Čelika je dominirala u posjedu, ali nije stvarala konkretne šanse. Na prvi šut na utakmici čekalo se do 16. minuta kada je Vardo šutirao sa nekih 25 metara, ali pravo u golmana Selimovića. Gosti su prvi put zaprijetili u 32 minuti i uputili svoj prvi udarac, gdje je nakon kontra napada sa strane prošao Dizdarević, ali dobro postavljeni Durmo brani.

U 36. minuti je opet nakon izgubljene lopte ekipe Čelika na sredini terena prošao kontranapad po desnoj strani, a odličan udarac Dizdarevića još bolje brani Durmo i šalje loptu u korner.

U 42. minuti Čelik je imao sjajnu šansu kada je Bajramović šutirao sa lijeve strane, ali spreman na udarac je bio golman Selimović.

U samom finišu poluvremena obe ekipe su imale nekoliko napada koji su obećavali, ali bez opasnosti za golmane.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Čelik je imao dobru priliku, ali lopta odlazi metar pored gola gostiju nakon sjajnog šuta sa vrha kazneznog prostora.

U 48. minuti najveća šansa za ekipu Čelika u dotadašnjem toku meča. Nakon sjajnog prodora Tabakovića po lijevoj strani i centaršuta, lopta se odbila do Mahira Mehića koji nakon udarca sa nekih deset matara pogađa stativu.

U 52. minuti nakon što je fauliran Bajramović Čelik je imao slobodni udarac na nekih 25 metara od gola TOŠK-a, a Mašić izvodi sjajno ovaj slobodan udarac, ali lopta odlazi malo preko gola.

Već u narednoj akciji TOŠK je imao dobru priliku, ali lopta odlazi pored gola Durme.

U 80. minuti Karalić je imao solidnu šansu, ali je udarac blokiran i odlazi u korner.

U 83′ minuti ponovo dobra šansa za Čelik, ali Mašić se ne snalazi najbolje u kaznenom prostoru TOŠK-a.

U 87′ minuti nakon prodora po lijevoj strani i ubačene lopte, lopta dolazi do Isakovića na penalu, ali on šutira preko gola.

Već u 88. minuti Čelik je ponovo imao priliku. Nakon pete Isakovića, Karalić je centrirao sa desne strane, ali Mašić šutira glavom preko gola gostiju.

U sudijskoj nadoknadi opasno je zaprijetio i TOŠK. Nakon izgubljene lopte Čelika u kontranapadu Sejmenović je izašao sa desne strane sam pred golmana Durmu, ali je šutirao preko gola.

Kada je sve izgledalo da će utakmica završiti bez golova u četvrtoj minuti nadoknade, nakon slobodnog udarca i gužve u kaznenom prostoru i nekoliko odbijenih lopti, lopta dolazi do Mašića koji zabija za veliku pobjedu Čelika.

Do kraja susreta ekipa TOŠK-a je prešla u ofanzivu.

U posljednjim sekundama susreta ekipa TOŠK-a je imala korner i nakon ubačene lopte bolji od ostalih u skoku je bio igrač TOŠK-a i postigao gol za 1:1.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i utakmica je završena 1:1.

https://www.youtube.com/watch?v=BB7roMleUQc

ž



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno