Ostali sportovi

FOTO: ŽOK Željezara Zenica već tri godine niže pobjede u Prvoj ligi OS F BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženski odbojkaški klub (ŽOK) Željezara Zenica proteklog vikenda, završio je jesenji dio takmičenja u Prvoj ligi OSFBIH, grupa Jug, na drugom mjestu sa 24 boda, samo sa jednim bodom manje u odnosu na prvoplasiranu ekipu OK „Breza 1934“ Breza. Dobri rezultati u takmičenju su kontinuitet već tri godine u Prvoj ligi OSFBiH.

Naprimjer, u prošloj sezoni, 2020/2021, ekipa Željezare Zenica odigrala je odlično u Prvoj ligi Federacije BIH, grupa Jug, gdje je bila ubjedljivo prva sa 14 pobjeda sa 3:0 i samo jednim ligaškim porazom. Nažalost, zaustavljene su u završnici na putu u Superligu FBiH. Sezonu ranije završile su na drugom mjestu ligaškog dijela takmičenja iza ekipe Vogošća.

Svojim radom, trudom i zalaganjem trener ŽOK Željezare, Suljo Herceg, je ostvario zavidan rezultat iako ovaj Klub nema neku podršku i priznanje za ovakav rad i uspjeh od strane zvaničnika za sport u našem Gradu, kažu u Klubu.

Za ŽOK Željezaru, u proteklom periodu su nastupale, kroz ligaško takmičenje, Ligu mladih OSFBiH i turnirima na kojima su učestvovali: Zerina Šogolj, Adna Šarić, Selma Hodžić, Ana Marija Topalović, Elena Križanac, Hermina Husejnović, Lamija Čerimić, Elma Terzić, Hanadi Dedić, Hana Mušović, Lamija Čolaković, Hana Skender, kao i mlađe igračice koje povremeno ulaze u ekipu pod vođstvom trenera Sulje Hercega i upravom Senada Čerimović i Fahrudin Čerimović.

Drugi dio takmičenja nastavljaju u februaru 2022.godine, a u pauzi sa kadetkinjama se takmiče u januaru, sa seniorima igraju u januaru turnir u Žepču i druge planirane utakmice kako bi se pripremili za nastavak takmičenja.

Cilj im je da odmah poslije prve utakmice sa OK “Breza 1934” iz Breze vratiti se na prvu poziciju i održati isto do kraja i da budu prvaci ligaškog dijela takmičenja, kao i prošlu sezonu.
-Nadamo se da ćemo obezbjediti i finansije za ostvarenje našeg cilja, ulazak u Super ligu FBiH. Za ostvarene rezultate dosta su nam pomogli naši vjerni članovi Kluba gledaoci, navijači i naravno Uprava koja sve naše probleme na našem putu uspjeha rješava uspješno -, kažu u ŽOK Željezara Zenica.

U klubu se nadaju da će Grad Zenica prepoznati i znati nagraditi trud u budućnosti i velike rezultate ŽOK Željezare Zenica i afirmaciju Zenice kroz sport.

E.Imamović
Foto ŽOK Željezara i arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno