Ostali sportovi

FOTO: Zlato i bronza za karatiste Čelika na Federalnom prvenstvu u Jajcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zlato i bronza za karatiste Čelika na Federalnom prvenstvu u Jajcu – U nedjelju 25.08.2019. godine u Sportskoj dvorani u Jajcu, održano je 14. Federalno prvenstvo u karateu za kadete, juniore, te U21 takmičare i takmičarke, a u organizaciji karate kluba ”KUMITE” iz Jajca.

Učešće je uzelo 71 klub sa područja FBIH sa oko 380 takmičara. Karate klub Čelik Zenica je nastupio sa dva takmičara, saopštili su nam iz KK Čelik Zenica.

Džejna Džaferbegović je postala prvakinja FBiH u kategoriji  žene -55 kg borbe U21.

-Poslije tri teške borbe u finalu je, napokon, savladala aktuelnu prvakinju BiH od koje je tri puta gubila finalne mečeve i tako preuzela primat najbolje u ovoj kategoriji.

Sanin Orlić se u polufinalu nesretno okliznuo i sa dvije pobjede i jednim porazom uspio osvojiti bronzanu medalju u kategoriji kate muški U21 -, kazao nam je njihov trener Marijo Zakić.

Sljedeće sedmice slijedi državno prvenstvo u Vogošći.

E.Imamović

Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno