Ostali sportovi

Abedin Mujezinović na mitingu u Italiji popravio ovosezonski najbolji rezultat na 800 metara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na međunarodnom atletskom mitingu “Palio Città della Quercia”, koji je održan večeras (utorak) u italijanskom Roveretu, poznatijem kao Memorijal Edo Benedetti, naš sugrađanin Abedin Mujezinović završio je trku na 800 metara na sedmom mjestu, sa najboljim rezultatom sezone, 1.46.33, što je 27 stotinki bolje od njegovog dosadašnjeg najboljeg rezultata sezone, 1.46.60.

Podsjećamo, prethodnih godina Amel Tuka i Abedin Mujezinović su upravo na ovom mitingu, koji je ove godine održan po 55. put, brusili formu za predstojeća velika takmičenja.

Na takmičenju Memorial Edo Benedetti u utrci na 800 metara pokazana je apsolutna dominacija Kenijaca, koji su zauzeli četiri od prvih pet mjesta. Prvi je bio sa 1.44.42 Colins Cipruto (lični rekord), slijedio ga je sunarodnjak Michael Saruni sa 1.45.38, a treći je bio Amerikanac Isaiah Harris, sa ličnim rekordom sezone.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno