Zenica

FOTO: Zeničkim diplomantima dodijeljene diplome bez odora i bacanja kapa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zeničkim diplomantima dodijeljene diplome bez odora i bacanja kapa – Diplomantima Univerziteta u Zenici danas su uručene diplome o završenom prvog ciklusa studija, a shodno pandemiji koronavirusa događaj nije organizovan svečano u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” već na fakultetima shodno prilikama.

Svečane odore te zajedničko bacanje kapa po završetku svečanog programa ove godine je izostalo. Distance, maska, te lično preuzimanje diploma bez direktnog uručivanja obilježilo je univerzitetski dan u Zenici.

Zbog pandemije koronavirusa svečanost u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” je odgođena, a diplome o završenom studiju diplomanti su primili uz poštivanje svih naredbi Kriznog štaba.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici dekan Alaudin Brkić danas je uručio diplome diplomantima, a u razgovoru za Klix.ba je kazao da su se potrudili da ipak to bude manja svečanost, a ne dodjela diploma na šalteru studentske službe.

“Svi su se morali prilagoditi aktuelnoj situaciji, a mi smo odlučili da to bude u našem fakultetu, u malim grupama, tako da smo danas počelo s dodjelom diploma uz svečani krizni protokol iako su svoj studij diplomanti ranije završili. Svjedoci smo svih okolnosti i dešavanja, a sve ovo je pogodilo i fakultete koji su akademsku godinu počeli online kao i na početku pandemije. Danas ipak ispraćamo jednu generaciju, a drugu dočekujemo. Ovo je poseban trenutak i sav naš rad i trud u proteklim godinama nekada znači i preuzimanje rizika i odgovornosti za ono što smo mi danas ovdje uradili”, kazao je Brkić.

Najbolja studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici četvrtu godinu zaredom je Amra Dedić kojoj je i ove godine, završne, uručeno priznanje dekana. U izjavi za Klix.ba Dedić je kazala da je zadovoljna kvalitetom nastave i znanjem koje nosi sa sobom.

“Velika je odgovornost ponijeti titulu najboljeg studenta u generaciji, upravo zbog očekivanja kako profesora tako i zajednice, ali je u isto vrijeme i velika čast. Nadam se da ću kao diplomirani ekonomista u svojoj karijeri doprinijeti ekonomskom rastu i razvoju u najljepšoj BiH, jer je upravo to domen u kojem imam namjeru dalje se usavršavati”, kazala je Dedić koja je trenutno na master studiju lokalnog ekonomskog razvoja i politike.

Na kraju je dodala da će kao društveno odgovoran pojedinac shodno svojoj struci doprinijeti boljoj budućnosti grada i države.

Osim na Ekonomskom fakultetu diplome su dodijeljene i na drugim fakultetima, a promocija doktora nauka i dodjela nagrada najboljim studentima Univerziteta u Zenici bit će održana u ponedjeljak.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno