Zenica

FOTO: Mladi Zenice kroz projekat Let’s Do It realizovali akciju sadnje sadnica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Mladi Zenice kroz projekat Let’s Do It realizovali akciju sadnje sadnica – Dana 24.10.2020. godine, u dvorištu OŠ Meša Selimoviću Zenici, održana je akcija sadnje sadnica u okviru akcije „Let’s Do It- milion sadnica za 1 dan“ a sama akcija sadnje drveća koju Let’s Do It tim Bosne i Hercegovine provodi svake godine sa ciljem povećanja svijesti naših građana o važnosti šuma za čovjeka i višestrukoj koristi koju ima za nas. Ovu akciju sađenja je organizovao Lokalni tim Zenica, Let’s Do It-a u Bosni i Hercegovini.

„Let’s Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovao veliki broj volontera, koji su očistili oko 13 365 tona otpada i zasadili 446 218 sadnica raznih vrsta drveća. Volonterske akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“ su do sada organizovane u 115 općina i gradova i cilj nam je projektom obuhvatiti sve općine u Bosni i Hercegovini. Sve aktivnosti, a tako i ova, sprovode se uz poštivanje svih aktuelnih epidemioloških mjera zaštite.

Danas je Let’s Do It pokretačka snaga pozitivnih društvenih promjena u Bosni i Hercegovini. Svojim radom želimo da građanima vratimo nadu u bolje sutra i vjeru da ova zemlja može biti bolje i ljepše mjesto za život. Želimo da naša zemlja u svijetu bude poznata kao zemlja čistih rijeka i planina, kao zemlja gostoprimstva i dobrih ljudi, kao zemlja u kojoj svako može da živi od svog rada, kao zemlja u kojoj ljudi različitih religija i nacija svoje razlike smatraju bogatstvom i kao zemlja u kojoj se svi nesporazumi rješavaju u ljubavi i miru.

Partneri i prijatelji naših aktivnosti su EU Info Centar i Delegacija Evropske unije u BiH koji su obezbijedili sadnice i sav dodatni material potreban za sadnju u svim gradovima a aktivnosti se održavaju u okviru Evropske zelene sedmice i dugotrajnih napora Evropske unije za unapređenje zaštite očuvanja okoliša.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno