Zenica

FOTO: Zenički osnovci organizovali Ramazanski bazar kako bi pomogli svojim prijateljima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ramazan je mjesec milosti, a u susret ovom za muslimane značajnom mjesecu, zenički osnovci škole Ahmed Muradbegović odlučili su pomoći svojim prijateljima iz razreda te su organizovali ramazanski bazar na kojem su skupili blizu 2.000 KM.

U mjesecu ramazanu vjernici se “takmiče” u činjenu dobrih djela prema drugim ljudima, onako kako bi to trebalo biti i tokom drugih mjeseci u toku godine.

Ipak, činjenje dobrih djela za djecu je kontinuitet u njihovim životima, a posebno za mališane iz Osnovne škole “Ahmed Muradbegović” iz Stranjana kod Zenice koji su u saradnji sa nastavnicima islamske vjeronauke, uposlenicima škole i roditeljima organizovali ramazanski bazar.

Na ramazanskom bazaru prodavali su ručno napravljeni nakit, igračke, kolačiće i druge poslastice i slane specijalitete, a sve je na kraju rezultirali najslađim okusom – da su pomogli nekome.

“Sve smo to organizovali u prostorijama centralne i tri područne škole danas, a prikupljena sredstva smo uručili učenicima naše škole kao podršku za teškoće kroz koje prolaze. Vođeni idejom da je naše samo ono što damo, svi su se trudili i na ovaj način pripremili za predstojeće ramazanske dane, a to je da dobrim djelima nastavimo puniti naše dunjalučke kasice”, kazao je direktor škole Mirnas Fazlić.

Mališani su skupili blizu 2.000 KM od čega su ukupno 1.800 KM i pokloni u vrijednosti od 121 KM uručeni učenicima i njihovim porodicama nakon ramazanskog bazara. Kolektiv škole se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj aktivnosti te su naglasili da je ovo odgojno-obrazovni rad i funkcija škole.

Tekst: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno