Ostali sportovi

FOTO: Zenički modelari na takmičenjima u Prilepu (Sjeverna Makedonija)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu i nedelju 30. 09. i 01.10. 2023. su u organizaciji aero kluba “Fil+-Fenix” iz Prilepa, Sjeverna Makedonija na terenima Kruševskog polja kod Prilepa održana su dva internacionalna takmičenja aero modelara: “Prilep Cup-Trophy of Prilep” i “Makedonija World Cup” na kojima su učestvovali i modelari iz Zenice.

Članovi aero kluba Zenica u sastavu junior Ahmed Zilić i i seniori Predrag Šarkinović i Ferid Zilić učestvovali su na ovim međunarodnim takmičenjima na kojima je nastupilo je više od 40 takmičara.

Na takmičenju su pored modelara iz Makedonije kao domačina učestvovali takmičari iz Hrvatske, Srbije, Bugarske, Turske, Njemačke i Bosne i Hercegovine. Takmičenja se odvijala po lijepom, ali vjetrovitom vremenu u kategorijama slobodnog leta jedrilica prema FAI kategorizaciji (F1A, F1H, F1B, F1C i F1Q) kategorijama.

Zenički junior Ahmed Zilić u kategoriji F1A je zauzeo četvrto mjesto u juniorskoj konkurenciji. Od ostalih takmičara treba istaći rezultat Predraga Šarkinovića koji je u svojoj kategoriji modeli na pogon gumom, (F1B) zauzeo na “Fil+-Fenix” četvrto mjesto.

Obzirom na trenutnu finansijsku situaciju i samo učešće na ovom takmičenju u dalekom Prilepu predstavlja veliki uspjeh zeničkih modelara. Evo nekoliko fotografija sa ovog putovanja i takmičenja



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno