Zenica

FOTO: Zenički medijski radnici primili i treću dozu vakcine protiv koronavirusa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički medijski radnici, koji su u maju i junu ove godine primili prve dvije doze vakcine protiv koronavirusa, danas su u prostorijama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) primili i treću, booster dozu Pfizerove vakcine.

-Smatramo izuzetno značajnim vakcinaciju medijskih radnika, koji na ovaj način štite sebe, ali i promoviraju proces vakcinacije kao nužan u suzbijanju koronavirusa. Vakcinu je primilo zeničkih 40-ak novinara, a za novinare i medijske radnike iz drugih gradova u Zeničko-dobojskom kantonu vakcinacija je zakazana u domovima zdravlja – kazala je za Fenu predsjednica zeničkog ogranka Udruženja BH novinari Velida Kulenović.

Ona napominje kako su, na inicijativu BH novinara i Društva novinara BiH, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa Ministarstva zdravstva ZDK i Vlada ZDK te menadžement INZ-a, osigurali vakcine za medijske radnike iz tog kantona, na čemu im se i zahavljuje.

Tekst: V. Begunić/FENA, Foto: Dado Ruvić/Reuters, Vehid Begunić/FENA, arhiva medijskih radnika Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno