Info

FOTO: Zenički Horizonti – u okrilju sjevera

FOTO: Zenički Horizonti – u okrilju sjevera – Udruženje Vedro protekli vikend šetnjom prema sjevernoj strani grada Zenica otpočeo je svoj tradicionalni projekat Zenički Horizonti. Projekat se održava već šestu godinu, okuplja sve ljubitelje prirode, oni koji već planinare i oni koji žele napraviti svoje prve korake na planini.

Projekat se realizuje u tri mjeseca između dva najbitnija datuma za grad Zenicu, Dan grada i Dan osobođenja grada. Ovim projektom se nastoji utjecati na aktivnost građana, svijest o prednostima provođenja vremena u prirodi na svim aspektima zdravlja, te razviti ekološka svijest i svijest o turističkim potencijalima našeg područja. Također, ovim projektom ujedinjuju se različita društva i udruženja koja rade na promociji planinarstva i sportskog turizma.

Uz pomoć sponzora Zeni-tours i MojSan, 100 učesnika svoju nedjelju provelo je u prirodi, daleko od zagađenog grada. Etapa je obuhvatila stazu od Gornje Gračanice, preko Kraljevina pa sve do Smetova. Sunčano vrijeme je omogućilo potpuni užitak u druženju i upoznavanju okolice. Izlet je okupio sve generacije, od najmlađeg učesnika koji ma tek 7 godina, do nekoliko učesnika koji imaju preko 70 godina.

Ono što još želimo istaknuti je i činjenica da je par učesnika odlučilo ispuniti svoj Trash challenge, te su putem kupili smeće. Na taj način su simbolično ukazali na problem otpada našeg grada i na nemarnost pojedinaca kada je u pitanju osiguravanje budućnosti za sljedeće generacije, ističu iz Udruženja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem