Info

FOTO: Predstavnici ARA BiH Alen Ruvić i Harun Drino na ARON 2019. osposobljavanju u Sloveniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Predstavnici ARA BiH Alen Ruvić i Harun Drino na ARON 2019. osposobljavanju u Sloveniji – Predstavnici ARA BiH, RMZO koordinator Alen Ruvić E71AR i Harun Drino iz Radio kluba Zenica E71EZC od 14.-18. marta učestvovali su na ARON osposobljavanje 2019.
Predstavljali su delegaciju Bosne i Hercegovine zajedno sa kolegama iz Radio kluba Prijedor SRRS E73JHI.
Domaćini su bili Ministarstvo odbrane Slovenije, Slovenska uprava zaštite i spašavanja, SOS CENTAR 112 Ljubljana, centar za obuku Ig pored Ljubljane.
-Prvi dan je bio obilazak trening centra, operativno komunikacijskog centra 112 i Ministarstvo odbrane Slovenije-Generalštab NATO-Vojska Slovenije.
Posjetili smo i najveću vatrogasnu brigadu Ljubljana, kao i Radio klub Triglav Ljubljana E55O.
Kraj prvog dana smo proveli u obilasku Ljubljane i demonstracije DMR ANL SIstema repetitora službi i radioamatera Slovenije.
-Drugi dan je bio rezervisan za predavanja na teme: Prva pomoć, tehnika penjanja na tornjeve i sl., upoznavanje sistema zašitet Lmgrada Ljubljana, pregled specijalnog komunikacijskog vozila Mercedes Sprinter EPV MOL.
Također su i delegacije iz Bosne i Hercegovine imali uspješna predavanja na temu iskustva radio amatera iz poplava 2014. (Alen Ruvić E71AR),Prezentacija Radio kluba Zenica kao i predstavljanje specijelnog projekta RMZO Prijedor UZV mjerač vodostaja(Srećko Mišković E71SS).
Nakon naših izlaganja prezentirani su: Meteo radiosonde i upotreba za radioamatere, IOT senzorika za potrebe emmcom.
Treći dan ekipa ARA-e i Radio kluba Zenica posjetila je specijalnu radio repetitorsku lokaciju na planini Mrzlica iznad Trbovlja kao i radio klub i PDVD Trbovlje.
Impozantna repetitorska mreža na toj lokaciji nas je posebno impresinoirala.
DMR, D-STAR, ANALOG UHF VHF, DATA Gateway,Winlink, Wifi neovisni sistem itd itd..
Poslije ugodnog dana i druženja zaputili smo se nazad za Bosnu i Hercegovinu uz posjetu najvećem dimnjaku u europi oko 350m u termoelektrani Trbovlje i Nuklearnoj elektrani Krško.
Predstavnici ARA BiH i radio kluba Zenica su u ime RMZO ZDK i ARA-e dodijelili zahvalnice organizatorima i kolegama iz RMZO Prijedor
Posebnu zahvalnost na gostoprimstvu i pozivu, te neizmjerni dobrinos saradnji ja polju radioamaterizma i ovim putem izražavamo g. Tilen Cestnik S56CT


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno