Naše

FOTO: Zeničanka srećom izbjegla stradanje zbog rušenja plafona, nesavjesna komšinica odbila otvoriti vrata policiji i stanarima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stanari jedne od zgrada u zeničkom naselju Crkvice danas su nas kontaktirali sa neobičnom pričom. Oni naime, kako tvrde, već desetak godina vode bitku s nesavjesnom komšinicom Vesnom M. Ona svoje komšije, kako navode oni koji su nas pozvali, maltretira unošenjem i skladištenjem nevjerovatnih količina otpada svih vrsta, a ta neobična situacija je već nekoliko puta eskalirala, posljednji put danas.

-Stan Vesne M. postao je mini gradska deponija i izvor zaraze, smrada, žohara, mušica, miševa. Najveću bitku s njom vodi stanarka Nađija J. prva susjeda od 85 godina i njena kćerka. Prije dvije godine njena kćerka Amra je, nakon što se u njihovom kupatilu na plafonu pojavila voda od nadležnih tražila da intervenišu, što se na kraju i dogodilo. Tom prilikom iz stana Vesne M. radnici Albe Zenica su odvukli osam kamiona smeća, kažu susjedi koji su nas kontaktirali danas.

-Niko nam nije mogao vjerovati kad kažemo osam kamiona, ali brojali smo kako dolaze i odvoze smeće. ni sami nismo vjerovali, kaže nam Admir V., koji nas je danas kontaktirao. Sinoć oko ponoći u ulazu se čuo lom, prasak, zvučalo je kao rušenje stvari u nečijem domu.

-Ovaj put je plafon u kupatilu Nađije J. u potpunosti pao. Božijom voljom starica je na minut-dva prije pada izašla iz kupatila. Obavještena je policija koja je došla na lice mjesta i napravila zapisnik. Vesna M. nije otvorila vrata svog stana ni policiji, a ni komšijama, kažu nam, dodajući da je dodatno šokantno da, prema njihovim saznanjima, ova osoba radi u jednoj zeničkoj zdravstvenoj ustanovi.

-Stanari ovog ulaza se pitaju i apeluju na nadležne da poduzmu sve što je u njihovoj da nesavjesnu osobu smjeste u jednu od socijalnih institucija, jer je očigledno da ugrožava život i zdravlje ostalih stanara u zgradi, rečeno nam je. Odgovore nadležnih, jer je nedjelja, svakako nismo mogli dobiti, ali očekujemo u narednim danima nove informacije. Našim čitaocima objavljujemo dio fotografija koje smo danas dobili od stanara ove zgrade.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno