Ostali sportovi

FOTO: Zeničanin postao državni prvak!

FOTO: Zeničanin postao državni prvak! – Danas je vožena biciklistička utrka u Gračanici gdje su se biciklisti iz cijele Bosne i Hercegovine nadmetali za titulu državnog prvaka u disciplini brdski hronometar.
Titulu državnog prvaka u najjačoj ELITE kategoriji u svoj grad je ponio trenutno najbolji biciklista u državi Vedad Karić, član biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” iz Zenice koji je ujedno i oborio dosadašnji rekord staze.
Da uspjeh kluba bude bogatiji za još jednu medalju sa utrke pobrinuo se Eldin Šarić koji je osvojio srebrenu medalju u Masterima.
Naredne utrke su na programu već sljedeće sedmice gdje Vedad predstavlja našu državu na Evropskim Olimpijskim Igrama u Bjelorusiji, dok će ostatak ekipe vršiti pripreme za predstojeće utrke krajem Juna u Banja Luci.
“Voziti po ovakvoj temperaturi utrku je stvarno naporno uzimajući u obzir da je vožen uspon onda to postaje još zahtjevnije, ali eto i po ovakvim vremenskim uslovima sam uspio pobjediti i svom gradu donijeti titulu prvaka države nakon mnogo godina, a uz to sam i oborio dosadašnji rekord staze što je dokaz da se trenutno nalazim u dobroj formi koja mi je potrebna pred Evropske Igre,” stoji u izjavi koju nam je dao Vedad.
Čestitamo novoosnovanom klubu i želimo im još dobrih utrka u narednom periodu i da u skorije vrijeme u Zenici zaživi biciklizam onakav kakav je bio nekada davno, jer naš grad to treba.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem