Ostali sportovi

FOTO: Zeničanin Faris Čunjalo pobjednik 26. Božićnog šahovskog turnira u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 14.1.2022.godine, u Zenici je odigran 26. tradicionalni Božićni šahovski turnir, koji se igrao u povodu Pravoslavnog praznika Božića, a u organizaciji SPKD „PROSVJETA“ i SPCO Zenica.

Turnir se igrao u Šahovskom domu u Zenici.

Učestvovalo je 47 takmičara iz BiH i Srbije, među kojima su bili jedan FIDE (FM), dva internacionalna majstora (IM) i po jedna WCM i WFM kandidatkinja.

Pobjednik turnira, bez poraza, je mladi Zeničanin  Faris Čunjalo sa 7,5 poena, drugi je bio Halid Bajramović, takođe, sa 7,5 poena, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima, a treći FM Amir Hadžović sa 6,5 poena.

Pored imenovanih novčane nagrade još su osvojili: 4.mjesto Dino Marković (6,5 poena), 5.Sreten Jevtić (6 poena) i 6.Halim Hutinović (6 poena).

Nagradni fond bio je 500 KM i podjeljen je na šest prvoplasiranih takmičara i dvije nagrade za najuspješnijeg kadeta (Muhamed Šišić) i najuspješniju ženu (WCM Milana Babić).

Sistem takmičenja bio je švicarski, kompjutersko parovanje, devet kola. Tempo igre bio je 11 minuta po igraču. Turnir će se rejtingovati za Rapid rejting listu.

Direktor turnira je bio Predrag Barašin, glavni sudija IA Sejfudin Miskić, a pomoćni sudija i operater NA Belmir Miskić.

Inače, pobjednik 25. Božićnog turnira bio je IM Goran Trkulja.

E.Imamović

Foto B.Miskić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno