Ostali sportovi

Dino Beganović nakon spektakularnog dvoboja s Minijem stigao do pobjede u Dubaiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dino Beganović je došao do pobjede na prvoj utrci Regionalne Formule koja se održava u Dubaiju, prenosi F1-bih.com.

Dino Beganović i Gabriele Mini su imali su spektakularan dvoboj u prvoj utrci Bliskoistočne regionalne formule u kojem je Beganović pobijedio iskoristivši ozbiljnu pogrešku Minija ili njegovog tima.

Mini je prvi prošao kroz cilj u pretposljednjem krugu, ali je podigao nogu sa papičice gasa misleći da je to bio posljednji. Bio je to trenutak, ali dovoljan da ga Beganović prestigne, a za njim još četiri vozača, čime je Mini potisnut na šesto mjesto.

Mini je startao sa pole positiona, dijeleći prvi red sa Kimijem Antonellijem, i potvrdio svoju preferencijalnu poziciju da bude najbrži, dok se Beganović, koji je startao četvrti, brzo smjestio iza Minija, kako bi započeo napad dva kruga prije kraja utrke.

Borba između dva rivala je bila uzbudljiva, teška, neizvjesna. Na kraju pretposljednjeg kruga, Mini je zatvorio svog suparnika, koji je skoro očešao zid, da bi neočekivano usporio nakon prelaska ciljne linije, misleći da je utrka gotova. Ali je izostao je posljednji pokušaj da vrati izgubljenu poziciju.

Ovaj rezultat je tako bio još jedna epizoda u borbi između ova dva vozača, koja je započela prije dvije godine u italijanskoj F4 —naslov za Mini— i nastavila se prošle godine u Asia Regional i Europe Regional, a ovu posljednju je pobijedio Beganović.

Međutim, ova spektakularna pogreška ne bi trebala umanjiti važnost sjajne utrke Britanca Taylora Barnarda, koji je startao sa posljednjeg mjesta na gridu… i došao do postolja, završivši treći od 27 vozača u konkurenciji.

U drugoj utrci Kimi Antonelli će biti na pole positiona ispred Marija Boye, dok će Kimi startati peti, a Beganović sedmi.

Podsjećamo, Zenicablog je više puta pisao o mladom Beganoviću, čiji roditelji su iz Zenice  preselili u Švedsku, gdje Dino i rođen.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno