Ostali sportovi

FOTO: Zeničanin Edin Konjić “šest od šest” na stonoteniskom prvenstvu Evrope

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zeničanin Edin Konjić “šest od šest” na stonoteniskom prvenstvu Evrope – U periodu od 13. do 17. septembra reprezentacija BiH u stonom tenisu nastupila je na ekipnom Evropskom prvenstvu, koje je održano u Luksemburgu.

Boje naše države branio je i Edin Konjić, član Stk “Mladost” Zenica, uz koga su nastupili i Duranspahić Admir i Aličić Armin, te selektor Ivanek Vladimir. Reprezentacija BiH je nastupila u III diviziji (33-44 mjesto), te u grupi se sastala sa reprezentacijama Makedonije, Kosova, Škotske i Velsa. Rezultati po mečevima:

Bosna i Hercegovina- Makedonija 3:0

Bosna i Hercegovina- Kosovo 3:0

Bosna i Hercegovina- Vels 3:1

Bosna i Hercegovina- Škotska 3:0

U polufinalnom meču III divizije, naša reprezentacija se sastala sa Crnom Gorom, te ostvarila još jednu pobjedu rezultatom 3:1. Ovom pobjedom ostvaren je zacrtani cilj, odnosno ulazak u II diziviju evropskog stonog tenisa (17-32 mjesto). U finalnom meču naša reprezentacija je poražena od Azerbejdžana rezultatom 3:2, te zauzela 34 mjesto na Evropskom prvenstvu.

Posebno smo ponosni na našeg Edina koji je takmičenje završio sa šest pojedinačnih pobjeda, bez poraza, te time dao veliki doprinos uspjehu naše reprezentacije i ulasku u II diviziju evropskog stonog tenisa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno