Zenica

FOTO: Zeničani podržali Palestinu- Ako nemiri ne stanu, u Sarajevu ćemo napraviti veće proteste

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zeničani podržali Palestinu- Ako nemiri ne stanu, u Sarajevu ćemo napraviti veće proteste- Blizu stotinu građana Zenice okupilo se danas na glavnom trgu kako bi održalo mirni protest podrške narodu Palestine.

Dešavanja u Jerusalemu, ali i u nekim drugim gradovima ovih dana privukli su pažnju svjetske javnosti, a u organizaciji Temeljnih boračkih organizacija Zenice danas je održan mirni protest podrške koji će, ako ne reaguju nadležni u BiH, biti održan i u Sarajevu.

Alija Redžić, dobitnik Zlatnog ljiljana, danas je kazao kako je ovo nešto najmanje što mogu kao građani Zenice uraditi, ali da ne žele biti posmatrači.

“Svi znamo dešavanja koja trpi palestinski narod. Ovo nije ni demokratski ni ljudski, ulaziti u vjerske objekte i udarati i ubijati vjernike. Tražimo da reaguje Međunarodna zajednica, a ako se ne zaustavi veće proteste ćemo napraviti i u Sarajevu”, kazao je Redžić.

Zatražio je i od Jevrejske zajednice u Zenici da se ogradi od dešavanja u Izraelu, jer kako je kazao to je najmanje što mogu uraditi.

Nakon desetak minuta koliko je trajao mirni skup podrške okupljeni su se razišli te najavili novo okupljanje ako nemiri i zločin nad narodom Palestine ne prestanu.

Autor: E. Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno