Rekreacija

FOTO: Zeničani obišli slapove Kozice i izletište Pridolci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zeničani obišli slapove Kozice i izletište Pridolci- PD „Tajan-Lisac“Zenica- Jednodnevni obilazak izletišta Pridolci i obilazak slapova rijeke Kozice.

U organizaciji PD „Tajan-Lisac“ Zenica grupa građana i planinara Zenice u subotu su imali priliku da obiđu izletište Pridolci i obilazak slapove rijeke Kozice koji su biser ove rijeke i netaknute prirode koju pružaju predjeli ovog kraja Fojnice.

Hodajući šumskom stazom i uživajući jesenjim bojama stogodišnje šume i žubor same rijeke Kozice ostali smo zadivljeni ovim prirodnim okruženjem. Susret sa slapovima je bio očaravajući. Nisu nam smetale strme staze do dođemo do podnožja slapova koji se obrušvaju niz stijene u kristalnu čistu vodu. Uživajući u slapovima osjetili smo neku energiju koju mogu samo dati ovi prirodni fenomeni. Koliko da smo vremena mogli ostati u ovom žuboru slapova bilo bi malo jer moralo se i vratiti kući.

Po povratku svi su bili zadovoljni samim organizovanjem izleta i prirodnim ljepotama ovog kraja jer večini je bila prva posjeta ovih slapova.
Društvo ovim putem najavljuje za sljedeći vikend 29.10. 2022. još jednu planinarsku avanturu za sve ljubitelje prirode „Jesnji planinarski pohod Nikola Opačak“ koji se organizuje u sklopu manifestacije Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba.

Bernadin Kapo PD „Tajan-Lisac“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno