Ostali sportovi

FOTO: Zeničani na šahovskom turniru u Jajcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je u hotelu “Turist” održan  3. Međunarodni šahovski turnir „Jajce 2023“ na kojem je sudjelovalo 108 šahista iz BiH, Austrije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, među njima devet velemajstora i sedam inter majstora.

Nakon uzbudljivih partija prvo mjesto pripalo je velemajstoru Siniši Dražiću iz Srbije koji je osvojio 7,5 poena, a iza njega su se plasirali Palac, Dizdarević, Lazić i Runić sa 7 poena, Rogulj, Savić, Lalić, Vukić, Lekić, Sekulić, Mrđa i Trkulja sa 6,5 poena itd.

Šahovski klub „Jajce“ se pokazao kao odličan organizator i domaćin koji je uz podršku načelnika Općine Edina Hozana obezbjedio nagradni fond od 4.040 KM, te vrhunske uvjete za igru. Turnir je odigran povodom obilježavanja Dana općine Jajce

Sa igralo se po švicarskom sistemu u 9 kola, sa tempom igre 12 minuta+ 3 sekunde po igraču. Direktor turnira bio je Adin Tatarević, zamjenik direktora turnira Zoran Crnoja a suci turnira bili su Miro Marjanović, IA – glavni sudac, Mirza Miralem, IA, te Sejfudin Miskić, dok je operater bio Belmir Miskić, NA.

Što se tiče šahista iz Zenice najuspješniji je bio internacionalni majstor Goran Trkulja na diobi od 6. do 13. mjesta sa 6,5 poena, Samir Bajri , Bajramović Halid, Dino Marković po 5,5 poena….

Direktor turnira je Zeničanin Adin Tatarević, među sudijama bio Zeničanin Sejfudin Miskić, a operator je bio Belmir Miskić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno