Ostali sportovi

FOTO: Četrnaest medalja za KK Perfekt Zenica na Međunarodnom turniru Peti Baščaršija Kup 2023. Sarajevo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri Karate klub Perfekt Zenica, u subotu 18.02.2023.godine učestvovali smo na međunarodnom karate turniru * 5. BAŠČARŠIJA KUP 2023* u Sarajevu.

Organizator turnira je karate klub *BAŠČARŠIJA* iz Sarajeva i glavni trener Miralem Mandžuka. Od srca im čestitamo na izuzetno dobroj organizaciji i zahvaljujemo na gostoprimstvu. Turnir je okupio 57 klubova sa 694 prijave i 630 takmičara iz četiri države.
Naš klub je nastupao sa 11 takmičara i ukupno smo osvojili 14 medalja : četiri zlatne, tri srebrene i  sedam bronzanih.
Najbolje nastupe su imale :
– Ejna Bešo dva prva mjesta i dvije zlatne medalje u kategorijama kate 8 i 9 godina, svojim rezultatima je izborila da bude najuspješnija takmičarka u neslužbenim kategorijama
– Imran Pivić prvo mjesto i zlatna medalja u katama 8 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama 7 godina
– Merjem Bošnjak prvo mjesto i zlatna medalja u borbama 10 godina
– Zejd Burović drugo mjesto i srebrena medalja u katama 8 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama 7 godina
– Sumeja Macanović drugo mjesto i srebrena medalja u katama 10 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama 11 godina
– Ajmin Juhić drugo mjesto i srebrena medalja u borbama 11 godina
– Amina Isaković treće mjesto i bronzana medalja u borbama 8/9 godina
– Amina Bojić treće mjesto i bronzana medalja u katama 11 godina
– Tea Rašić treće mjesto i bronzana medalja u borbama 12 godina
– Anes Pivić učesnička medalja u katama 11 godina
Moram napomeniti da su naša djeca pokazala izuzetno visok nivo znanja i uvježbanosti, imali izuzetno dobre i kvalitetne nastupe i tako i ostvarili navedene rezultate. Posebno napominjemo da je u kategoriji kate 11 godina je bilo 23 takmičarke, te da su naše Amina Bojić i Sumeja Macanović ostvarile po tri pobjede da bi došle do bronzane medalja.
Naša takmičarka Ejna Bešo je osvojila dvije zlatne medalje u katama i tako zauzela visoko prvo mjesto u ukupnom plasmanu takmičara koji su osvojili medalje u neslužbenim kategorijama (76), dok je naš takmičar Imran Pivić je osvojio zlato i bronzu u katama i zauzeo visoko peto mjesto od 76 takmičara koji su osvojili medalje.
Ovom prilikom čestitamo svim učesnicima, a posebno osvajačima medalja i ponosnim roditeljima.
Na osnovu dobrih i uspješnih nastupa, te osvojenih medalja naš klub je zauzeo visoko drugo mjesto u ukupnom plasmanu klubova u neslužbenim kategorijama, te smo osvojili pehar i vaučer od 200 KM.
Ekipu je predvodio trenerski tim kluba Ivana Džanković i Nermin Bošnjak, a moramo se zahvaliti i mamama kluba Irmi Bešo i Ameli Biloglavić koje su pomagale oko djece.
Organizator turnira karate klub *BAŠČARŠIJA* Sarajevo je organizovao skupljanje priloga za pomoć nastradalima u Turskoj i Siriji, te su članovi Uprave Karate klub Perfekt Zenicaa jednoglasno donijeli odluku da naš klub pokloni osvojeni VAUČER od 200 KM u navedene svrhe.
Pored navedenog Uprava kluba je donijela odluku da će svim učesnicima kluba platiti kotizaciju za sljedeće kolo ZDK LIGE, koje je planirano u martu mjesecu u Žepču.
Karate klub Perfekt Zenica nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te pozivamo sve stare članove da nastave da treniraju i pozivamo sve one koji žele da postanu dio PERFEKT porodice da nas posjete i pridruže se našem klubu.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno