Zenica

Foto: „Zenica kroz četiri godišnja doba“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana je izložba „Zenica kroz četiri godišnja doba“ na Trgu Alije Izetbegovića u sklopu projekta „Stariji brat, starija sestra“, koji realizuje Omladinsko udruženje REaktiv iz Zenice.

Na izložbi je prikazano devet kolaža fotografija sa devet različitih lokacije grada Zenice kroz sva četiri godišnja doba. Fotografije su autorsko djelo djece iz doma bez roditeljskog staranja „Dom porodica“ i ovo bila njihova prva izložba. Prilikom nastanka fotografija djeca su imala asistenciju svojih volontera, te mladih zeničkih fotografa, koji su im pokazali osnove fotografije.

Stariji brat, starija sestra je mentorski projekat kroz koji se spajaju volonter/ka (stariji brat/sestra) i dijete (mala sestra/brat) s ciljem razvijanja kvalitetnog, brižnog i podržavajućeg odnosa. Projekat uključuje studente/ice koji se aktivno druže 20 sati mjesečno sa djecom u riziku u dobi od 7-14 godina, te tokom tog druženja su i nastajale fotografije koje su prikazane na današnjoj izložbi.

„Zaista smo prezadovoljni i odzivom građana za izložbu, iako nam vremenske prilike nisu išle na ruku. Djeca su posebno bila oduševljena njihovom prvom izložbom i sa nestrpljenjem su čekali kraj izložbe kako bi svoje fotografije ponijeli sa sobom.“ – izjavila je Ajša Telalović, koordinatorica projekta.

Ovaj projekat se provodi već 12 godina u BiH, a glavni nosilac projekta je Udruženje NARKO NE iz Sarajeva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno