Zenica

Foto: najmlađi dočekali ramazan u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: najmlađi dočekali ramazan u Zenici – Mubarek mjesec ramazan večeras je sa akšam namazom došao i u gradove Bosne i Hercegovine, a najmlađi polaznici mektebske nastave u Zenici su na simboličan način označili njegov dolazak.

Sa fenjerima u rukama prodefilovali su centrom grada do Čaršijske džamije u Zenici gdje su dočekali ezan za akšam namaz koji je označio dolazak mubarek mjeseca ramazana.

Današnji događaj ideja je Neformalne grupe građana “Majke Zenice” i džemata Trgovišće i Čaršijske džamije u Zenici sa ciljem da ovo ostane u sjećanju zeničke mladosti.

“Naša namjera je bila da djeci približimo ramazan i ostavimo lijepo sjećanje na njihovo djetinjstvo. U naše vrijeme nije bilo nečega ovakvog, nismo ni znali kada dolazi ramazan, a sada želimo da naša djeca imaju bar lijepo sjećanje”, kazala je za Klix.ba majka Elma Fetić-Čehajić.

Današnji događaj u centru Zenice izmamio je simpatije sugrađana koji su mobilnim telefonima snimali večerašnji defile djece kroz centar grada do Čaršijske džamije u Zenici. Nermana Družić-Rizvanović je kazala kako su današnjim defileom, koji je prvi put organizovan, željeli poslati poruku svojim sugrađanima.

“Htjeli smo poslati i poruku našim sugrađanima da nam dolazi ramazan sa svojim čarima. Da svako od njih može pronaći put, da ima svjetlosti te da je trebaju samo pronaći kao i ova djeca večeras”, kazala je Družić-Rizvanović.

Nakon odbrojavanja do ezana za akšam namaz djeca su se uputila u džemat Trgovišće gdje su uz kolače i sok nastavili druženje do prvog teravih namaza ovog ramazana.

tekst/foto: E. Mehić – Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno