Zenica

FOTO: Zenica domaćin Državnog Prvenstva BiH u sobnim vazduhoplovnim modelima

FOTO: Zenica domaćin Državnog Prvenstva BiH u sobnim vazduhoplovnim modelima – U subotu 18.05.2019. godine, u sportskoj dvorani Bilmišće u Zenici, već duži niz godina tradicionalno se održava Prvenstvo Bosne i Hercegovine u sportskom aeromodelarstvu-dvoranski aviomodeli, (klasa po FAI-u: F1-R, domaća oznaka D1).

Tehnički organizator je bio Aeroklub „Zenica“, koji je obezbijedio sve potrebne tehničke i ljudske resurse za uspješno provođenje prvenstva. U sklopu navedenog takmičenja održan je i „Kup grada Zenice“. Aero klub Zenica u skladu sa propisima vezanim za državna prvenstva nastupio je sa jednom juniorskom i seniorskom ekipom, tj. ukupno sa 11 takmičara, 6 juniora I 5 seniora. Juniorska ekipa u sastavu Veledar Ahmed, Čosić Bilal I Zilić Ahmed je zauzela drugo mjesto, dok je seniorska ekipa u sastavu Nedić Milivoje, Halilbašić Kenan I Čičak Faik zauzela treče mjesto.

Sobni modeli su zahtijevna klasa modela teška svega oko 1,2 grama, pogonjena gumenim motorom, sa prosijećnom dužinom leta oko pet minuta. Najduži let na takmičenju ostvario je novi državni prvak Nedim Lihovac iz AK Izet Kurtalić Visoko u trajanju od 9 minuta I 12 sekundi, dok je najmlađi takmičar bio Bajrić Emad iz AK Zenica.

Osvajači pehara i medalja na Državnom prvenstvu BiH 2019.

EKIPNO – SENIORI
1.mjesto: Aeroklub „KRILA SARAJEVA“
2.mjesto: Aeroklub „IZET KURTALIĆ“ VISOKO
3.mjesto: Aeroklub „ZENICA“

POJEDINAČNO – SENIORI
1.mjesto: NEDIM LIHOVAC iz Aerokluba „Izet Kurtalić“
2.mjesto: IRHAD HADŽIMEHMEDAGIĆ iz Aerokluba „Izet Kurtalić“
3.mjesto: DALILA HALAK iz Aerokluba „Krila Sarajeva“

EKIPNO – JUNIORI
1.mjesto: Aeroklub „IZET KURTALIĆ“ VISOKO
2.mjesto: Aeroklub „ZENICA”
3.mjesto: Aeroklub „KRILA SARAJEVA“

POJEDINAČNO – JUNIORI
1.mjesto: NEDIM LIHOVAC iz Aerokluba „Izet Kurtalić“
2.mjesto: DALILA HALAK iz Aerokluba „Krila Sarajeva“
3.mjesto: HARIS BOROVINA iz Aerokluba „Izet Kurtalić“

Upravni odbor aerokluba Zenice je donio Odluku da javno iskaže zahvalnost I istakne Društvenu odgovornost za četiri pravna subjekta koja su u predhodnom periodu značajno doprinijela osnaživanju I olakšavanju napora koji članovi kluba čine u bavljenju vazduhoplovnim avio modelarstvom u našem gradu, Zeničko – Dobojski Kanton, Grad Zenica, JP za upravljanjem I održavanjem sportskih objekata Zenica d.o.o Zenica I BH Telecom dd Sarajevo Direkcija Zenica.

Pored redovne obuke I rada sa juniorima kroz Malu školu avijacije (upis novih članova je u toku svaki četvrtaka od 18,00 do 19,00 sati u prostorijama kluba), naredna značajnija aktivnost AK Zenica je organizacija Prvenstva Fedracija BiH za klasu A1 u Visokom na aerodromu Kenan Jusufbašić 08.06.2019. godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem