Odbojka

FOTO: Zenica bila domaćin drugog kola „Lige prijateljstva“ u odbojci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedelju, 12. maja 2024.godine, Odbojkaški klub (OK) “Čelik-R” iz Zenice bio je domaćin drugog kola “Lige prijateljstva”, spektakularnog događaja koji je okupio više od 300 devojčica iz različitih gradova. Na terenima Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, održano je ukupno 40 utakmica na tri odbojkaška terena, saopštili su iz OK „Čelik – R“ Zenica. Ostatak saopštenja prenosim u cjelosti:

-Projekat “Lige prijateljstva” ima za cilj uključivanje velikog broja devojčica uzrasta od 10 do 15 godina koje nisu uključene u takmičarske procese. Ovaj projekat, osim sportskog takmičenja, pruža mogućnost druženja i povezivanja devojčica iz različitih gradova. Na kraju takmičenja, najuspešnije ekipe u tri kategorije – 2009/10, 2011/12, 2013/14, biće nagrađene, podstičući tako fer i sportsko nadmetanje među mladim sportistkinjama.

Arnes Šabeta, trener OK “Naša škola sporta” iz Kaknja, istakao je: “Ovim projektom povezujemo devojčice iz tri grada, Sarajeva, Kaknja i Zenice, koje će odigrati veliki broj utakmica ali i družiti se unutar ova tri grada. Cilj je da devojčice polako uvodimo u takmičenje, putovanja, fer i sportsko nadmetanje i da sve devojčice osete zadovoljstvo predstavljati svoj klub i svoj grad. Projekat obuhvata preko 300 devojčica.”

Igor Benić, trener OK “Sa Volley” iz Sarajeva, rekao je: “Ovo je izuzetno važan projekat koji promoviše sportske vrednosti i timski duh kod mladih. Drago mi je što vidim koliko entuzijazma i ljubavi devojčice pokazuju prema odbojci.”

Samir Radončić, trener OK “Čelik-R” Zenica, dodao je: “Ponosni smo i srećni što imamo priliku da učestvujemo u ovakvom projektu i takmičenju, a još smo srećniji što imamo kapacitet ugostiti veliki broj devojčica iz naših prijateljskih klubova. Cilj je da devojčicama pružimo takmičarsko iskustvo već od početka bavljenja odbojkom, što je svakako plus kada su u pitanju mlađe kategorije. Naravno, ne smije se zanemariti ni društveni aspekt i vrednost ovog projekta u vremenu otuđenosti dece zbog malih ekrana koji su pošast modernog doba.”
Ovaj događaj nije samo sportsko takmičenje, već prilika za devojčice da stvore nova prijateljstva, razviju timski duh i provedu aktivan dan na terenu. Odbojka nas povezuje, a druženje je neizostavno -, stoji na kraju saopštenja iz OK „Čelik-R“ Zenica.

E.Imamović
Foto sa OK „Čelik-R“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno