Zenica

FOTO: Završeni radovi na izgradnji Paviljona IX u krugu KPZZT Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završeni radovi na izgradnji Paviljona IX u krugu KPZZT Zenica – U utorak  22. decembra potpisan je  Certifikat o privremenom prihvaćanju završenih radova na Paviljonu IX  KPZZT ZENICA, od strane predstavnika Kancelarije Evropske Unije u BiH koji su investirali gradnju, predstavnika kompanije za nadzor nad radovima AKSA d.o.o. Zenica  i direktora KPZZT  Zenica  Redže Kahrića.

Nakon  što su radovi završeni slijedi pribavljanje  upotrebne dozvole kao i opremanje Paviljona potrebnim namještajem i opremom.

Paviljon IX u okviru zatvorskog kompleksa izgrađen je u skladu sa europskim standardima od kvalitetnih materijala koji osiguravaju jednostavno održavanje I ustedu energije tokom  eksploatacije.

Na površini  od 2.686,00 m2 raspoređeno je 66 ćelija od kojih 6  prilagođenih za smještaj invalidnih lica,  trpezarija, fitness centar i biblioteka.

Izgrađeno je i opremljeno i unutrašnje dvorište površine 680,00 m2

Unutar Paviljona IX moguć je smještaj 236 osuđenika.

Ovim je zenicki zatvor stekao  uslove za rasterećenje postojećih neuslovnih smještajnih kapaciteta kao i bolju sigurnost zaposlenih  u radu sa osuđenim licima.

Finansijska sredstva za izgradnju u vrijednosti od 2.150.000  Eura obezbijedila je Evropska Unija iz sredstava namijenjenih za podršku BiH u području vladavine prava i osiguranju učinkovitosti, profesionalnosti i nezavisnosti sektora pravosuđa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno