Zenica

FOTO: Završena prodaja slika djece iz udruženja Zvijezda, prikupljeno ukupno 2.176 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završena prodaja slika djece iz udruženja Zvijezda, prikupljeno ukupno 2.176 KM – Večeras je u prepunom Cabaret clubu, pored dnevnog izlaganja slika u zgradi Vlade ZDK, održana aukciono prodajna izložba osoba sa posebnim potrebama iz udruženja Zvijezda Zenica.

Sam producent cijelog događaja Miroljub Mijatović, direktor Dječje, omladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica, nije krio oduševljenje što su upravo djeca sa njegove scene učesnici koji su podržali program, kao i učenici osnovne muzičke škole.
Program je vodila Lamija Salihović, a prvu  na tačku na klaviru odsvirao je Sven Zrnić. Zatim pun oduševljenja se obratio i ministar za socijalni rad, politiku i izbjeglice ZDK Nurđehan Šahinović, koji već drugu godinu za redom podržava ovu manifestaciju.
Zatim se obratio i predsjednik udruženja ZVIJEZDA i uručio zahvalnice i ministru i Zdeni. Potom su se obratila i braća Ivan i Andrija Petrović, kako ih nazvaše “glavnim krivcima” za ovu jedinstvenu izložbu, gdje su im se pridružila djeca koja su radila slike i ministar Šahinović, gdje ni suza nije manjkalo.
Nakon njih je nastupila Adna Lušija ( Mendelsohn sa kompozicijom “Venecijanska gondolijera”). Nakon njih su nastupili Lea, Sven, Ajna i Imrana, članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene, koji su se predstavili sa recitacijama.
Nakon njih je nastupila Almasa Huseinspahić, koja svira saxofon sa kompozicijom “Koncertna etida”.Svoju tačke je imao i Adnan Bešić, sa kompozicijom Jovana Jovičića sa “MAKEDONSKA RAPSODIJA”.
Program je završen prodajom slika, gdje su se na oduševljenje braće Petrović i producenta ovog događaja Miroljuba Mijatovića, koji je i vodio prodaju, sve slike prodale jako brzo. Prikupljeno je ukupno 2.176,00 KM, koje će organizatori uplatiti na račun udruženja.
Foto: Kerim Demiri


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno