Ostali sportovi

FOTO: Završena još tri prvenstva u šahu u tri osnovne škole

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završena još tri prvenstva u šahu u tri osnovne škole – Po Projektu Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica „Škola šaha – šah u škole“, u  Gradu Zenica do sada su održana pojedinačna prvenstva u 12 osnovnih škola u šahu, saopštili su iz ŠK Čelik Zenica.

Donosimo kraći izvještaj sa tri posljednja održana prvenstva i to u O.Š. „Hasan Kjafija Pruščak“, Katolički školski centar „Sveti Pavao“ i „Enver Čolaković“ Janjići.

Osnovna škola „Hasan Kjafija Pruščak“

Dana 06.11.2019. godine od 13,40 – 15,0 sati održano je pojedinačno prvenstvo P.U. Osnovne škole „Hasan Kjafija Pruščak“. Učestvovala su 22 igrača (3 učenica i 19 učenika). Nakon pet kola po Švicarskom sistemu poredak prvih pet izgleda ovako:

 

01. Muhamed SMAJIĆ 4 I-IV
02. Uvejs BEKTAŠ 4 I-IV
03. Ahmed RIBO 4 I-IV
04. Haris IBRIŠIMOVIĆ 4 I-IV
05. Ahmed BRKIĆ V

 

Muhamed Smajić, Uvejs Bektaš, Ahmed Ribo i Amelina Čizmić predstavljaće reprezentaciju škole na Finalnom ekipnom prvenstvu osnovnih škola koje će se održati u prvom kvartu 2020. godine, a rezerve su  Haris Ibrišimović i Fatima Bektaš.

-Moramo posebno istaknuti da su u ovoj školi učenici za vrijeme cijelog takmičenja, bili izuzetno mirni i poslušni, kazali su nam iz ŠK Čelik.

 

Katolički školski centar „Sv. Pavao“ – Osnovna škola

Dana 08.11.2019. godine od 12,00 – 14,00 sati održano je pojedinačno prvenstvo KŠC „Sv.Pavao“ – Osnovna škola. Učestvovalo je 9 takmičara  (4 učenice i 5 učenika).

Nakon pet  kola po Švicarskom sistemu konačni poredak izgleda ovako:

01. Edvin BEŠLIĆ 5 I
02. Gabrijel ŠOKO 4 II
03. Tejmur BIOGRADLIJA 3 III-IV
04. Anđela DIZDAR 3 III-IV
05. Una BALTA 2 V-IX

 

Edvin Bešlić, Gabrijel Šoko, Tejmur Biogradlija i Anđela Dizdar predstavljaće reprezentaciju škole na Finalnom ekipnom prvenstvu osnovnih škola koje će se održati u prvom kvartu 2020. godine, a rezerve su Alek Jurić i Una Balta.

Osnovna škola „Enver Čolaković“ Janjići

Dana 12.11.2019. godine od 12,45 – 14,30 sati održano je pojedinačno prvenstvo u Osnovnoj školi „Enver Čolaković“ Janjići. Učestvovalo je 14 takmičara  (5 učenica i 9 učenika).

Nakon pet kola po Švicarskom sistemu  poredak prvih pet izgleda ovako:

01. Samra MUJIĆ I
02. Muhamed DURMO 4 II-III
03. Nesib ČAGO 4 II-III
04. Tarik TOPALOVIĆ 3 IV-VI
05. Jusuf  ZAHIROVIĆ 3 IV-VI

 

Reprezentaciju škole na finalnom ekipnom prvenstvu predstavljaće: Muhamed Durmo, Nesib Čago, Tarik Topalović i Amra Mujić, te rezerve Jusuf Zahirović i Admira Huseinspahić.

Na ova tri prvenstva glavne sudije bili su IM Goran Trkulja i Vedad Šestić, a sudije Vincenc Šunjić i Mladen Davidović.

E.Imamović

Foto ŠK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno