Košarka

FOTO: Završen festival ženske košarke “Amna Fazlić”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završen festival ženske košarke “Amna Fazlić” – U Zenici je završen festival ženske košarke „ Amna Fazlić“, turnir kojim se obilježava godišnjica smrti Amne Fazlić.

U nedostatku finansijskih sredstava za seniorski turnir, godišnjica smrti Amne Fazlić obilježena je turnirom kadetskih selekcija, te revijalnom utakmicom seniorskih ekipa KŽK Čelik i Play Off iz Sarajeva, višestrukih šampiona države i osvajača Kup-a BiH.

U kadetskom turniru nastupile su četiri selekcije: Play Off iz Sarajeva, Star iz Fojnice, Vitez iz Viteza i Berselum iz Turbeta.
Prvo mjesto na festivalu ženske košarke „ Amna Fazlić “ osvojila je ekipa Star iz Fojnice, koja je u finalnoj utakmici bila bolja od ekipe Viteza. U utakmici za 3. mjesto bila je bolja ekipa Berseluma iz Turbeta koja je savladala ekipu Play off-a iz Sarajeva.

KK „STAR“ FOJNICA KK „BERSELLUM“ TURBE POLUFINALNA UTAKMICA 43:26
ŽKK „PLAY OFF“ SARAJEVO OKK „VITEZ“ VITEZ POLUFINALNA UTAKMICA 19:46
KK „BERSELLUM“ TURBE ŽKK „PLAY OFF“ SARAJEVO UTAKMICA ZA 3. MJESTO 32:25
KK „STAR“ FOJNICA OKK „VITEZ“ VITEZ FINALNA UTAKMICA 63:58

Pred početak seniorske utakmice izmežu ekipa KŽK Čelik i ŽKK Play off iz Sarajeva uručene su medalje i prigodni pokloni za sve ekipe učesnice festivala.

U revijalnoj utakmici između KŽK Čelik i ŽKK Play off Sarajevo pobjedu su zabilježile gošće iz Sarajeva rezultatom 65:68 u dosta ravnopravnoj utakmici. Bilo je neizvjesno do samog kraja utakmice u kojem su gošće pokazale veću borbenost i odlučnost što im je u konačnici donijelo pobjedu.
Ova utakmica je bila prva provjera za košarkašice Čelika u sklopu priprema za novu sezonu.

Pred sami početak utakmice, učenjem fatihe i minutom prisutni u Gradskoj Areni „ Husejin Smajlović „ su se prisjetili i odali počast rahmetli Amni Fazlić.
Također, u toku dana, sve selekcije učesnice turnira su posjetile spomen obilježje Amne Fazlić i položile cvijeće.

Amna Fazlić je stradala sa nepunih 18 godina, 29.03.2010. godine. Amna je bila jedna od najtalentovanijih bh. Košarkašica članica našeg kluba i juniorska reprezentativka BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno