Košarka

FOTO: U Zenici završen festival ženske košarke „Amna Fazlić“– Obilježena godišnjica smrti Amne Fazlić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici završen festival ženske košarke „Amna Fazlić“– Obilježena godišnjica smrti Amne Fazlić  – U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, KŽK Čelik je organizovao Festival ženske košarke „Amna Fazlić“, posvećen godišnjici od smrti mlade zeničke košarkašice Amne Fazlić.

U nedostatku novca za seniorski turnir, godišnjica smrti Amne Fazlić obilježena je turnirom kadetskih selekcija i revijalnom utakmicom seniorskih ekipa KŽK Čelik i Play Off iz Sarajeva.

U kadetskom turniru nastupile su selekcije sarajevskog Play Off-a, Stara iz Fojnice, Viteza i Berselluma iz Turbeta. Prvo mjesto na festivalu ženske košarke „Amna Fazlić“ osvojila je ekipa Star iz Fojnice, koja je u finalu bila bolja od ekipe Viteza. U polufinalu Star je pobjedio Bersellum, a Vitez je bio bolji od kadetkinja Play Off-a.

Pred početak seniorske utakmice između KŽK Čelik Zenica i ŽKK Play off Sarajevo sve ekipe su dobile prigodne poklone od domaćina.

U revijalnoj utakmici između KŽK Čelik i ŽKK Play Off Sarajevo pobjedu su zabilježile gošće iz Sarajeva rezultatom 65:68 u dosta ravnopravnoj utakmici. Ova utakmica je bila prva provjera za košarkašice Čelika u sklopu priprema za novu sezonu.

Da podsjetimo, do sada je odigrano sedam memorijala sa imenom košarkašice „Amne Fazlić“, u znak sjećanja na tragično stradalu igračicu Amnu Fazlić, koja je stradala sa nepunih 18 godina, 29.03.2010. godine. U 2017.godini odigrana je revijalna utakmica između mladih košarkašica Čelika i sarajevskog Željezničara, a ove, 2019.godine, održan je Festival ženske košarke „Amna Fazlić“, opisano naprijed.

U 2018.godini nije bilo utakmica posvećenih obilježavanju smrti Amne Fazlić.

Amna je bila izuzetno talentovana košarkašica, koja je igrala za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali je tragična nesreća zaustavila na putu sjajne košarkaške karijere. Počela je igrati sa 12 godina kod tadašnjeg trenera Behudina Bajgorića, zavoljela je košarku, klub i imala dobar odnos prema svima u porodici, školi, klubu, na ulici.

Tekst E.Imamović

Foto E.Imamović/KŽK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno