Ostali sportovi

FOTO: Završen 4. Međunarodni Zenica Table tennis Open 2017.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završen 4. Međunarodni Zenica Table tennis Open 2017. – U zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“danas 23.9.2017.godine održan je 4. Međunarodni Zenica table tennis open 2017. Organizator je bio STK „Mladost“ iz Zenice, koji ove godine slavi 20 godina postojanja i rada. Igrano je otvoreno prvenstvo za veterane – rekreativce po kategorijama, te TOP 12 najbolji seniori BiH po pozivu organizatora.

-Na turniru je učestvovalo preko 70 veterana koji su igrali u tri starosne kategorije, 12 najboljih seniora BiH, te 6 veteranki. Ono sto je posebno bitno naglasiti jeste da su učesnici u kateogoriji veterana i veteranki bili iz svih gradova Bosne i Hercegovine, te veterani iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, što ovom turniru daje karakter međunarodnog -, javili su iz STK Mladost.

Rezultati po kategorijama:

SENIORI:
1.Dizdarević Mirza
2.Matković Luka
3.Konjić Edin
VETERANI 60+ godina
1.Kramaršić Miloš
2.Ibrahimspahić Osman
2.Dragovljević Vojislav
VETERANI 50 -59 godina
1.Milošević Ljubiša
2.Šakota Dragan
3.Božović Budimir
VETERANI 40 -49 godina
1.Aličić Almir
2.Čustović Fadil
3.Šunjić Zoran
VETERANKE
1.Redžepović Idrija
2.Debelnogić Natalija
3.Katanić Mina

Turnir je bio međunarodnog karaktera, otvorio ga je Armin Mujkić ispred Gradske uprave Zenica, a igran je na osam stolova u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, u organizaciji STK „Mladost“ iz Zenice.

Igralo se po grupama, a zatim dalje na ispadanje do kraja. Dva prvoplasirana stekla su pravo nastupa u glavnom žrijebu.

Organizator je obezbjedio i podjelio medalje i diplome za prva tri mjesta, kao i pehare i prigodne nagrade za pobjednike.

Delegat je bio sekretar stonoteniskog saveza BiH Sead Pašić, a vrhovni sudija turnira bio je Sasa Sarajlić iz Zenice. Turnir je protekao u odličnoj organizaciji, sportskom i fer nadmetanju. Prikazan je kvalitetan i atraktivan stoni tenis.

Ovo je za stonoteniski klub Mladost bila i generalna proba i uvertira za naredno veliko takmičenje, koje ce organizovati, a to su Balkanske igre za mlade 2017 godine koje će se održati u našem gradu.

Manifestaciju 4. Međunarodni Zenica table tennis open 2017. pomogli su Grad Zenica, vlada Zeničko – dobojskog kantona / Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Federalno ministarstvo kulture i sporta, ministarstvo civilnih poslova BiH, ArcelorMittal Zenica, Javno preduzeće BH Pošta, Union comerc, Urar BIG-BEN, Plan plus, ZIM Zenica, tešanjski kiseljak, Omnia Medic…
Medijski pokrovitelji RTV Zenica, Zenicablog i Zenit.

Tekst i foto galerija
E.Imamović/STK Mladost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno