Info

FOTO: Započeti radovi na modernizaciji ceste kroz vikend naselje Ponijeri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Započeti su radovi na modernizaciji dijela regionalne ceste R466 Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri kroz vikend naselje Ponijeri kod Kaknja.

Izvođač radova je MGV Gradnja d.o.o. Zavidovići, a izvode se radovi iz prvog ugovora u sklopu okvirnog sporazuma u iznosu od 1.407.212,72 KM sa PDV-om potpisanim sa Kantonalnom direkcijom za ceste u sastavu Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

Izvođač trenutno izvodi pripremne i zemljane radove u smislu obilježavanja, izmještanja instalacija i druge radove, a rok za završetak radova iz ugovora je 90 dana.

– U prošlom periodu nije bilo ulaganja u ovaj dio regionalne ceste, pored redovnog održavanja, koja je od velikog značaja za razvoj ruralnih područja koja značajno imaju uticaj i na razvoj turizma a samim tim i na razvoj kantona. S obzirom na to, odlučili smo se u ovoj godini za projekat modernizacije dijela regionalne ceste kroz vikend naselje Ponijeri, kako bi na ovaj način dali svoj doprinos za razvoj turizma – izjavio je ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Danijel Pašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno