Nogomet

FOTO: Zapažen nastup pretpionira NK Fortuna na 11. turniru prvaka kantonalnih saveza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Sarajevu je, u organizaciji NS Federacije BiH, u trening kampu FK Igman Ilidža 14 i 15.06.2023. godine, održan 11. turnir pretpionirskih prvaka kantonalnih saveza.

Na turniru su učestvovali NK Široki Brijeg, NK Troglav 1918 Livno, NK Mostar, NK Zvijezda Velika Kladuša, FK Radnik Donji Vakuf, HNK Orašje, FK Sloboda Tuzla, FK Goražde i NK Fortuna Zenica, kao prvaci svojih kantonalnih/županijskih saveza u pretpionirskoj konkurenciji, te FK Igman Ilidža kao gost NS Federacije BiH.
Pobjednik ovogodišnjeg turnira za pretpionire je NK Široki Brijeg koji je u finalnoj utakmici savladao FK Sloboda Tuzla rezultatom 2:0.

NK Fortuna Zenica je bila smještena u grupu A zajedno sa: HNK Orašje, FK Radnik Donji Vakuf, FK Igman Ilidža, NK Široki Brijeg.
Grupu B sačinjavale su ekipe: NK Zvijezda Velika Kladuša, FK Goražde, NK Troglav 1918 Livno, FK Sloboda Tuzla, NK Mostar.

Na oficijelnoj facebook stranici NK Fortuna, povodom ovog nastupa na Ilidži, su objavili:
– Nakon dva dana odličnog nogometa i igre, titulu najboljeg zasluženo je ponijela ekipa NK Široki Brijeg, a koja je bila sudionika naše grupe. Utakmica između NK Široki Brijeg i NK Fortuna Zenica sigurno je jedna od najboljih utakmica na turniru, gdje smo nesretno izgubili sa 1:0. Iskrene čestitke još jednom upućujemo ekipi NK Široki Brijeg na čelu sa trenerom Wagner Santos Lago, (jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH svih vremena, nap.a.).
Naši dječaci zabilježili su jednu pobjedu, jedan neriješen rezultat i dva poraza. Simptomatično je da se u ukupnom poretku među prvih šest ekipa, nalaze četiri ekipe koje su bile sudionici grupe A, pokazatelj u kakvoj smo grupi bili smješteni.
Čestitke svim sudionicima turnira, dječacima i trenerima, a posebna čestitka ide osvajačima medalja.
Čestitke idu i za organizatora turnira, ljude iz Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, koji su se trudili da svima budu na usluzi tokom boravka u Sarajevu.

Konačan poredak kantonalnih/županijskih prvaka za selekciju predpionira na nivou Federacije Bosne i Hercegovine : 1.NK Široki Brijeg, 2.FK Sloboda Tuzla, 3.HNK Orašje, 4.NK Zvijezda Velika Kladuša,
5️. NK Fortuna Zenica. 6.FK Radnik Donji Vakuf, 7.NK Troglav Livno, 8.NK Mostar, 9.FK Goražde, 10.FK Igman Ilidža.
– Čestitke našim dječacima i trenerima na postignutim rezultatima u sezoni 2022/2023, gdje smo u 23 utakmice ostvarili 17 pobjeda, 4 neriješena rezultata i 2 porza, uz gol razliku 69 postignutih golova i 11 primljenih. Hvala i roditeljima naših dječaka na podršci koju su pružali tokom čitave sezone, klubu i dječacima. Bravo djeco! Vi ste naša budućnost.
PS. Nažalost i ovaj put izostala je podrška i pomoć Kantonalnog nivoa, Grada i lokalne zajednice, onih koje smo ponosno i dostojanstveno predstavljali u Sarajevu.

Inače, u Izvještaju za takmičarsku sezonu 2022/2023, selekcije predpionira NK Fortuna Zenica stoji:
-Naši dječaci takmičili su se u Kvalitetnog ligi predpionira Zeničko-dobojskog kantona u grupi A.
Sezona u kojoj su naši dječaci potvrdili svoj kvalitet i zasluženo osvojili prvo mjesto u grupi A.
Ako gledamo brojke to bi bilo: 16 odigranih utakmica, 13 pobjeda, 3 neriješene utakmice, 58 postignutih golova, 7 primljenih, gol razlika +51 gol, 42 osvojena boda.

U doigravanju sa ekipama iz grupe B, u polufinalu za protivnika su imali ekipu NK Nemila iz Nemile, gdje su zabilježili visoku pobjedu od 5:0 i zakazali dvije finalne utakmice sa odličnom ekipom NK Don Bosco Žepče, koji su u polufinalu bili bolji od ekipe NK Rudar Breza.

U finalnim utakmicama odlična igra dječaka NK Fortuna, gdje su u obje finalne utakmica ostvarili pobjede nad vršnjacima iz Žepča i osigurali završnicu u Sarajevu za prvake kantonalnih/županijskih saveza Federacije Bosne i Hercegovine, pod motom “Igrajmo za FAIR-PLAY”.

Rezultati finalnih utakmic, završnica za prvaka kantona ZDK:
Zenica: NK Fortuna Zenica – NK Don Bosco Žepče 2:1
Žepče: NK Don Bosco Žepče – NK Fortuna Zenica 0:1

Čestitke dječacima, predpionirima NK Fortuna, njihovim trenerima i roditeljima na podršci tokom cijele sezone 2022/2023. za odlične rezultate i dostojno predstavljanje kluba, grada Zenice i kantona ZDK od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno