Naše

FOTO: Vrijeme je za restart sistema

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rečenica iz naslova ovog članka nije politički slogan uoči izbora, nije prijedlog za sljedeću izbornu kampanju 2022., nego javna molba nadležnim, ma ko oni bili, da pročitaju šta piše na gradskom displeju za koji su iz budžeta Zenice odvojena značajna sredstva da bi prikazivao poruke, ali ne one iz Microsoft Windows sistema.

Već danima, da ne budemo pretenciozni pa napišemo – sedmicama, na gradskom displeju stoji znakovita poruka o ažuriranju sistema, odnosno potrebi da osoba koja ima pristup operativnom sistemu i računaru sa kojeg se emituju poruke, samo klikne na jednu od ponuđenih opcija. Poruka je, pogledajte na priloženim fotografijama, na BHS lokalnom jeziku i ne zahtjeva čak ni znanje stranih jezika, a po svemu sudeći, ni neko posebno znanje informatike.

Ko je nadležan, ko je trebao kliknuti jednu od opcija da bi se sistem ažurirao, a onda i pokrenuo, nije predmet ovog teksta. Jedino što želimo jeste da novac koji su građani Zenice izdvojili da bi mogli pogledati nivo zagađenja, temperaturu, pa eto na kraju krajeva i vrijeme i datum, bude opravdano trošen. Ukoliko pak taj neko smatra da na displej ovaakav kakav jeste ne treba, pa neka isključi struju, da se “ne troši”, a displej premjesti ili iznajmi privatniku, koji će znati šta s njim.

Gospodo, vrijeme je za restart sistema, ali bukvalno.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno