Zenica

FOTO: Vranduk – Završena sanacija odrona na lokalnom putu, završen i propusni kanal

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Vranduk – Završena sanacija odrona na lokalnom putu, završen i propusni kanal – Završena je sanacija odrona na lokalnom putu za Ponirak, Koprivnu i Gladoviće.

Odron se pojavio početkom prošle godine i nalazio oko 150 metara od  isključka sa puta M-17 na lokalni put i predstavljao je opasnost da ne dođe do potpunog odrona puta. Ispod odrona postavljena je kamena podzida, da ne bi došlo do većeg oštečenje puta kada nadođe rijeka Bosna i ujedno sređen dio korita rijeke na tom dijelu. Ovo se nalazi na mjestu gdje se trebala raditi brana za nesuđenu HE Vranduk.

Na ovom dijelu puta postavljena je i sigurnosna bankina u dužini od oko 200 metara.

Na ovom dijelu puta  izrađen je i propusni kanal ispod puta kod mjesta odrona za odvod oborinskih voda, koje su godinama, na ovom dijelu puta, stvarale veliku baru i saobraćaj bi bio otežan na ovom dijelu puta.

Ovdje je nekad bio propust još za vrijeme uzane pruge, koja je prolazila ovuda, ali je zatrpan prije mnogo godina i nikada nije osposobljen za korištenje.

Inače, ovim lokalnim putem i dalje prolaze veliki i teški kamioni sa oznakom BOSSIL Vitez, Almy i drugi kamioni i mikseri.

Ranije smo objavili da je lijevim krajem ovog lokalnog puta položen vodovod za naselje Novi Vranduk, a desnim krajem kablovi za Telekom operatera, veliko je pitanje koliko će izdržati ove vodovodne cijevi i kablovi operatera od ovih teških kamiona.

Ispred tunela Vranduk II u toku je sređivanje prilaza tunelu, te gradnja objekta koji će trebati za funkcionisanje tunela. Sve ovo možete vidjeti u foto galeriji sa lica mjesta.

Tekst i foto

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno