Zločini

FOTO: Vozila Zeničana na udaru pljačkaša i vandala u svim dijelovima grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklih dana (i sedmica) desetine Zeničana je na udaru nepoznatih razbojnika, koji oštećuju i provaljuju u putničke automobile u više zeničkih naselja. Nakon nekoliko prvobitnih upozorenja, te poslanih fotografija, nismo stigli objavljivati fotografije ni molbe sugrađana da im pomognemo u traganju za počiniocima, obzirom da niti jedan portal nije u mogućnosti da pravovremeno i u potpunosti ispoštuje pojedinačne zahtjeve i molbe.

Međutim, u proteklih 24 sata dobili smo više poruka građana iz različitih dijelova grada, što dokazuje da je ovaj problem eskalirao, te da za sada policija ne uspjeva da riješi sve veći problem za Zeničane.

-Samo u 24 sata u Zenici je obijenih auta nekoliko, molim Vas da objavite na portalu ako nije problem jer, očigledno, građani su u strahu, a što policija radi po tom pitanju je ravno nuli… iskustva nas svih imate u komentarima na društvenim mrežama, hvala Vam unaprijed. Vi radite profesionalno svoj posao i zato Vam pišem ovu poruku, napisala nam je večeras sugrađanka D.P.

Sugrađanin E. I. kaže da je svake večeri barem jedno od vozila oštećeno i pokušana pljačka, a da je više vozila stradalo samo u noći između nedjelje i ponedjeljka. Te informacije je nemoguće provjeriti do sutra, kad policija objavi podatke o proteklih 24 sata.

Prema više izjava, samo u Blatuši je prethodne noći “stradalo” više putničkih automobila, a po izjavama sugrađana razbijena “leptir” stakla, i bočni prozori su i u vozilima u kojima je bilo jasno vidljivo da unutra nema ništa za ukrasti. Od nekoliko sugrađana, kao što je A. B., M. S. i A. S. smo dobili cijelu galeriju fotografija koje oštećeni građani objavljuju na društvenim mrežama, a izdvojili smo desetak za objavljivanje. Fotosi koje smo zaprimili, po sugrađanima, nastale su na Odmutu, u Blatuši, u Crkvicama, u Radakovu…

Prema zvaničnom Biltenu MUP-a ZDK, od 1. januara na ovamo DETALJNO je opisano sedam provala u vozila, i to tri u kamiona i pet u putnička vozila. Od ranije je poznato da zbirni Bilten MUP-a ZDK koji je dostupan javnosti NE SADRŽI sve podatke iz onog koji se priprema za policijske službenike, a upitno je i koliko je sugrađana pozvalo na uviđaj policiju u ovakvim slučajevima. Nakon foto galerije pročitajte detaljne informacije iz MUP-ovih biltena u ovoj godini.

Na kraju, apelujemo na policiju da pojača patrole i video i svaki drugi nadzor, a sugrađane molimo da, ukoliko primjete sumnjivo kretanje nepoznatih osoba alarmiraju javnost i komšije. Nekoliko oštećenmih sugrađana ponudilo je značajne novčane nagrade za informacije i podatke o počiniocima, a neki su i javno “poručili” da će uzeti pravdu u svoje ruke, nastavi li se ovakva pravna nesigurnost.

U toku noći 21/22.01.2023 godine, u ulici Adolfa Goldbergera, na parking prostoru izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u teretno motorno vozilo marke “Mercedes” vlasništvo M.A. iz Zenice. Tom prilikom otuđena je jedna bušilica marke “Bosch”, brusilica marke “Einhel”, elektro kabal i određena količina građevinskog alata. Izvršen uviđaj od strane dežurne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 17.01.2023.godine, u 01.45 sati, u ulici Nikole Tesle, od strane jednog malodobnog lica iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, vlasništvo M.K. iz Zenice. Ovom prilikom osumnjičeni je otuđio dva auto zvučnika, pločicu za CD player marke “Sony”, te su ga u izvršenju krivičnog djela zatekli policijski službenici Policijske stanice Centar. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 16.01.2023. godine, u vremenu 21,10 do 21,55 sati, u ulici dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Škoda”, vlasništvo S.A. iz Zenice. Tom prilikom iz unutrašnjosti vozila otuđena je torba sa dokumentacijom i pečatom firme “Pfotenherez”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 11/12.01.2023.godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Renault”, vlasništvo firme “Denta-de” d.o.o Sarajevo. Tom prilikom je razbijeno zadnje lijevo bočno staklo i iz vozila je otuđina određena količina stomatološke opreme. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 07.01 do 08.01.2023.godine, u ulici fra Grge Martića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”. Tom prilikom je iz putničkog motornog vozila marke “BMW”, vlasništvo M.V. iz Travnika, otuđen mobilni telefon te određena količina parfema i alata. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 05.01.2023.godine, u 03,10 sati, u ulici Prvomajska, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”.Tom prilikom oštećena su oba lijeva bočna stakla i zadnje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke “VW Transporter”, vlasništvo H.Z. iz Zenice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 05.01.2023.godine, u 16,30 sati, u ulici Crkvice, od strane lica D.F. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”. Tom prilikom osumnjičeni je oštetio desno bočno staklo na putničkom motornom vozilu marke “Nissan Qashqai”, vlasništvo D.A. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno