Biznis

FOTO: Vispakova najveća džezva na svijetu na obilježavanju Dana državnosti BiH u Zagrebu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Vispakova najveća džezva na svijetu na obilježavanju Dana državnosti BiH u Zagrebu – Vispakova Guinnessova džezva bila je u Zagrebu dijelom programa obilježvanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine kada su prošle seubote za 25. novembar upriličeni “Dani bosanskohercegovačke tradicije” u organizaciji Nacionalnih manjina Grada Zagreba.

Tom prilikom, uz posjetioce i goste, bosansku kafu iz najveće džezve na svijetu probali su i predstavnici diplomatskog kora, kao i Milan Bandić gradonačelnik Grada Zagreba.

“Zaista su Zagrebčani pokazali veliki interes za našu džezvu. Bukvalno se tražila “kahva više”. Svi gosti bili su oduševljeni i već se sada ugovaraju novi termini za ‘gostovanje’ džezve u glavnom gradu Hrvatske”, izjavio je Armin Hodžić pomoćnik predsjednika Uprave AS Holdinga i voditelj odjela ”New business” na nivou Grupacije.

Inače, tržište Hrvatske je jedno od najznačajnijih za Zlatnu džezvu, a nakon Bosne i Hercegovine, i SAD-a, najviše bosanske kafe popije se upravo u ovoj susjednoj zemlji.

Vispakova Guinnessova džezva svojevrsna je atrakcija koja plijeni pažnju gdje god da se nađe. Džezva je u 13 godina postojanja predstavljala Bosnu i Hercegovinu na festivalima širom svijeta, i velikim sportskim takmičenjima kao što je SP u nogometu u Brazilu 2014. A, godine 2010. Vispakova najveća džezva na svijetu stigla je i u daleku Kinu, predstavljajući našu zemlju na Svjetskoj izložbi Expo 2010.

Ipak Vispak!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno