Nogomet

Foto: Visok poraz zeničke Fortune

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visok poraz zeničke Fortune – NK Fortuna – NK Vitez 0:7. Stadion na Kamberovića polju u Zenici sa umjetnom travom. U prijateljskoj utakmici između zeničkog kantonalnog ligaša NK Fortune i Premijerligaša NK Vitez, ubjedljivu pobjedu zabilježili su Vitežani. Ovo je njihova prva pripremna utakmica pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Utakmica je odigrana po hladnom vremenu na – 3*C pred 30-ak gledalaca. Sudije su bili Samir Muračević (glavni) i pomoćnici braća Bajrambašić (Zerin i Damir).

Rezultat: NK Fortuna – NK Vitez 0:7 (0:4)
Strijelci: Đerić u 17′ i 22′, Kapetan u 35′, Đerić u 37′, Livaja u 54′, te Livančić u 58′ i 64′.

Sastav ekipe Viteza:
Tirić, Radeljić, Vrhovac, Sadiković, Barić, Šantić, Muminović, Đerić, Petrović, Đurić i Kapetan. Još su igrali: Jeftić, Livančić, Barišić, Stanić, Živković, Livaja, Jurić, Jusufbašić i Anastasov, Škorić, K.Ramljak, Badrov… (Trener Branko Karačić, pomoćnik Jasmin Džidić).

Sastav ekipe Fortuna: Beganović, Džulan, H.Hodžić, Hadžić, Gluhić, A. Hodžić, Durmić, Pjanić, Šarić, Novalić, Nezić. (Trener Armin Beganovic). Još su igrali: Kobilica, Hibović, Hadžić, Šabić, Smriko.

Samo u prvih desetak minuta domaći su bili ravnopravni Vitezu. Domaći su imali i dobru šansu, ali je odlično intervenisao golman gostiju, Tirić, koji je ukrotio odličan šut Šarića.

U nastavku utakmice izabranici Branka Karačića su pokazali kvalitet više i dominirali su nad mladom ekipom Fortune, koja je jesenji prvak kantonalne lige ZDK.

U srijedu 27.januara nogometaši Viteza narednu provjeru imat će ponovo u Zenici, kada će odmjeriti snage sa ekipom Čelika.

E.Imamović za Zenicablog

Fotosi: Ekrem Imamović, Jasmin Hadžić, Kerim SačakViše na

Posted by Zenicablog on 23. Januar 2016

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno