Nogomet

Foto+video: Luksemburg – BiH 0:3

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto+video: Luksemburg – BiH 0:3 – Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na stadionu „Josy Barthel“ Luksemburg rezultatom 3:0. Utakmica je počela minutom šutnje za žrtve nedavnog terorističkog napada u Briselu.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. Pokušavali su naši reprezentativci reko Višće, Đurića, Prcića, ali mreža Morisa se nije tresla. U finišu prvog dijela igra mogao je i Zukanović da se upiše u listu strijelaca kada je šutirao iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla preko gola.

Dobru priliku imao je i Luksemburg kada je Begović krajnjim naporom uspio da odbrani šut Bensija iz slobodnog udarca.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru našeg tima koji je već u prvom napadu zarijetio preko Džeke nakon što mu je povratnu loptu odigrao Zukanović. Golman Luksemburga opet je bio na visini zadatka.

Prvi pogodak viđen je u 73′. Debitant Mateo Sušić odlično je prošao po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor protivnika, a defanzivac Luksemburga Chanot nespretnom reakcijom skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Dvije minute poslije Milan Đurić udvostručio je prednost bh tima, a u sudijskoj nadoknadi utakmice Miralem Pjanić iz slobodnog udarca postiže lijep pogodak za konačnih 3:0.

Golovi: Luksemburg – BIH 0:3 (25.03.2016.)

Golovi: Luksemburg – BIH 0:3 (25.03.2016.)

Posted by Zenicablog on 25. Mart 2016

U utorak, 29. marta u 20.30 sati Bosna i Hercegovina će na stadionu „Letzigrund“ u Cirihu odigrti još jednu prijateljsku utakmicu, a protivnik će biti Švajcarska.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno