Ostali sportovi

FOTO: Veoma uspješna sezona SKI kluba Zenica 2010

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovogodišnja skijaška sezona u punom je jeku. Dosadašnji rezultati članova SKI kluba Zenica 2010 potvrda su da će ovo biti jedna od najuspješnijih sezona do sada, kako u takmičarskom tako i organizacinom dijelu.

SKI Klub Zenica je 17. februara bio veoma uspješan organizator „ Prvog ski Kupa Zenica 2010-Vlašić 2023“Ovo takmičenje iz kalendara ski saveza BIH okupilo je u pet starosnih kategorija u disciplini veleslalom 160 najboljih mladih skijaša i skijašica.

Kako se i očekivalo svoju dominaciju potvrdila je trenutno najbolja bh juniorka zeničanka Dajra Duraković. Nakon Vlašića uslijedili su novi nastupi koji su ponovo donjeli pobjedničko postolje za ovu mladu skijašicu.Osim neospornog talenta,podrške kluba i roditelja velike zasluge za rezultate Dajre Duraković, pripadaju i njenom treneru Mariu Milesniću.

Na Bjelašnici je/18.2./ održano takmičenje u veleslalomu OP SKI IKS 2023.U veoma jakoj konkurenciji 17 takmičarki Dajra Duraković u kategoriji U14 okitila se zlatnom medaljom.

Na Bjelašnici je /20.2/ održano međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama, FIS Kup “Djeca za mir u svijetu 2023”. Učestvovalo je preko 90 mladih skijašica u skijaša iz BiH , Evrope i svijeta.

Ove godine takmičili su se najbolji mladi skijaši iz Argentine, Grčke, Slovačke, Rumunije, Srbije, Češke, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Litvanije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Uspješan nastup imali su Anur Mehić, koji je na ovom FIS kupu osvojio dvije zlatne medalje i jedno srebro sa minimalnim zaostatkom, te slalomsko vrijeme staze! Dajra Duraković, je osvojila srebro u disciplini Super G i četvrto mjesto u veslalomu.

Od 23. do 25.februara vožen je BORN2SKI RACE CUP 2023. Dajra je ponovo bila najbrža u dvije discipline. U veleslalomu U14 trku je završila sa vremenom 51,90, dok je u Super G pobjedila sa vremenom 1:05,76.
Već prvog vikenda u martu slijede nove utrke. U organizaciji SKI kluba Pale 4 i 5 .marta voziće se“ Majnex cup“. Na programu su discipline slalom i veleslalom. Za SKI klub Zenica 2010 slalom voziće: Dajra Duraković Tajra Šahbazović i braća Orhan i Tarik Pašalić. Za veleslalom je prijavljeno 12 takmičara: Dajra Duraković, Tajra Šahbazović, Orhan i Tarik Pašalić, Dalija Duraković, Jakub Alispahić, Robert Kačmarčik ,Karla Akrapović, Luka Dodik, Ena Blažević, Farah Maličbegović, Marta Akrapović.

Ovogodišnju sezonu Dajre Duraković kratko je ocijenio i njen trener .

„Dajra je na svim trkama u BiH ostvarila najbolje rezultate. Na međunarodnoj sceni očekuju nas utrke u Italiji i Francuskoj“, izjavio je trener Mario Mileusnić.

Osim Dajre Duraković, ovogodišnju sezona odlična je i za Alena Bičakčića.

„Sezonu sam započeo odličnim rezultatima u Sloveniji. Nakon toga uslijedio je nastup na Bjelašnici. Poslije toga sam imao par utrka na Kupresu i Kopaoniku. . Nadam se da ću zadržati prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji u BIH“, optimista je Alen Bičakčić, član SK Zenica 2010.

SKI klub Zenica 2010



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno