Ljudi Ostali sportovi

“Bosanski čelik” spremno dočekuje naredni meč u ONE organizaciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ahmed Krnjić jedan od najboljih bh. boraca u novembru prošle godine u Singapuru na debiju u ONE Championship jednoj od najvećih borilačkih promocija jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je brazilskog borca Bruna Chavesa nakon tri runde borbe. Ta pobjeda je odjeknula kada je u pitanju borilački sport, a našem borcu dala je dodatni motiv i elan pred ono što ga očekuje ove godine.

“Bosanski čelik” kako su nazvali našeg borca posljednje tri sedmice proveo je u kampu u njemačkom Düsseldorfu, gdje je bio sparing partner Agitu Kabayevlu, koji se predstojećeg vikenda bori protiv Agrona Smakićija za EBU titulu prvaka Evrope u boksu u teškoj kategoriji.

“Radio sam s Agitom 20-tak dana i tako usavršavao i svoju tehniku boksa, te naravno spremao se za svoj sljedeći meč. Rad sa Agitom i njegovim timom je sigurno razina više, a to mi je svakako bilo od velike koristi jer sam kondicijski napredovao i formu dodatno podigao. Samopouzdanje mi je sada dosta veće, jer sparingovati i trenirati sa najboljima svakako daje vjetar u leđa. Sigurno da je velika čast trenirati sa borcima ove klase, to će mi svakako pomoći u budućnosti”, ističe Krnjić.

Ove godine očekuje nekoliko nastupa u okviru ONE Championshipa

“Nemam još potvrđen datum narednog meča, ali bi trebao da bude nekad u maju mjesecu, ja sam svakako već u punoj formi i očekujem da ću za sljedeći meč biti mnogo spremniji i pružiti još bolju izvedbu nego na debiju. Trudit ću se u saradnji sa svojim timom da ove godine odradim tri-četiri meča, naravno da ostvarim pobjede i dođem do prilike da se borim za titulu šampiona teške kategorije u ONE Championship organizaciji što bi svakako bio ogroman uspjeh za našu zemlju i naravno mene kao borca”, kazao je Krnjić.

Krnjić je imao dosta uspjeha u kickboxingu prethodnih godina, ali ugovor s ONE organizacijom ne može dobiti baš svako, samo istinski šampioni. Ovaj borac rođen u Kaknju, a koji nastupa za KBV “Isak” iz Zenice u dosadašnjoj karijeri bio je profesionalni prvak Evrope u kategoriji do 88,6 kg WAKO pro-asocijacije, osvojio je i titulu teškaškog prvaka SENSHI organizacije.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno