Zenica

VIDEO+FOTO: Veliki požar kod Vranduka, vjetar pravi probleme, svi spas vide samo u kiši

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Već nekoliko noći u mjestu Koprivna kod Vranduka bukti šumski požar, a večerašnji vjetar prouzrokovao je njegovo brže širenje tako da je veliki dio brda u vatrenoj stihiji.

Požar je prije nekoliko dana prijavljen i policiji, ali zbog nepristupačnosti terena nije se mnogo moglo uraditi. Vjetar koji je proteklih dana bio izraženiji pogodovao je njegovom širenju, a večerašnji intenzivniji udari vjetra proširili su vatru na veći dio brda u mjestu Koprivna.

Ipak, kiša koja bi večeras trebala pasti jedina je nada da će vatra biti ugašena, a prizori za mještani okolnih mjesta nimalo nisu bili ugodni.

Šumski požari posebno su izraženi u ovom periodu, a nadležni pozivaju građane da budu savjesni prilikom boravka u prirodi te da će svako namjerno izazivanje požara biti i kažnjeno.

Autor: E.Mehić/klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno