Biznis

FOTO: Veliki povratak ugostiteljskog brenda Petrović-“KRČMA BP” otvorila svoja vrata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Veliki povratak ugostiteljskog brenda Petrović-“KRČMA BP” otvorila svoja vrata- Početak jedne nove lijepe priče u samom centru našeg grada, koja je sinoć ispisala svoju prvu radosnu stranicu, dokaz je da su ljudska mašta i snaga volje u stanju uzdići se i iznad ovog sveopćeg emotivnog sivila, nametnutog prilagođavanjem života u uvjetima još uvijek aktuelne pandemije.

Malom proslavom u krugu rodbine i dragih prijatelja, poznati zenički ugostiteljski dvojac braća Petrović, Ivan i Andrija najavili su ponovno otvorenje svojih vrata za sve naše sugrađane i svoje dugogodišnje drage goste u novom objektu, nakumljenog imenom “Krčma BP”. Iako su nam prije nekoliko mjeseci obećali susret u nekoj drugačijoj ugostiteljskoj fabuli, kako nam to kazaše, ni pretpostaviti nisu mogli da će im se preko noći prstom sudbine ostvariti ispunjenje njihove preko dvadeset godina profesionalnog rada snivane želje. Utoliko im je zadovoljstvo još veće što će u ovom objektu Zeničankama i Zeničanima te putnicima dobronamjernicima pružati uživanje u najkvalitetnijim buketima aroma tradicionalnih pića i napitaka, ali i zalogajima ukusne domaće kuhinje i to sve uz pogled na povijesnu panoramu vječnog grada čelika i dima.

U svečanom obraćanju zvanicama, braća Petrović zahvalili su se svim svojim prijateljima koji su im u ovom životnom poduhvatu na različite načine davali svoju nesebičnu podršku, te upriličenjem video prezentacije pojasnili i zbog čega se na otvorenje tako dugo čekalo. Naime, realizacija ovog poduhvata zahtijevala je mnogo danonoćnog truda i rada, posebno na renoviranju i adaptaciji, kako bi “Krčma BP” u svojih 120 kvadratnih metara dobila izgled atraktivnog ambijenta, oplemenjenog toplinom starih vremena, u kojoj će njeni vlasnici nastaviti sa njegovanjem tradicije dobrih druženja, uz pjesmu i vjeru u bolje sutra, ma kakvom nam beznadežnošću prijetila neizvjesna budućnost. A da bi to tako i bilo, pretežni dio poslova izvršavao se korištenjem arhaičnih metoda, zbog čega bi se zapravo ova krčma sama po sebi mogla smatrati jednim zasebnim umjetničkim djelom. Za vrhunske majstorske radove zaslužni su Benaris Huseinbegović i Šefik Smriko, dok je artisitički dojam “Krčma BP” zavještanje duše i ruku neprikosnovenog zeničkog slikara Hilmije Kahrića. Osim Kahrićevih slikarskih čarolija, izloženih i u prostorijama vinskog podruma ove krčme, zidove njene kafeterije na spratu ukrasile su i replike umjetničkih slika velikih formata jednako eminentnog zeničkog umjetnika Harija Maslića.

Osobito dirljiv momenat zavladao je među prisutnima nemalo prije otvaranja slavljeničkog šampanjca, kada su braća Petrović u svojem obraćanju obznanili ime kuma krčme. Ne skrivajući svoje iznenađenje, čast kumstva prihvatio je Amel Kobić, a kojem su vlasnici na ovaj način iskazali zahvalnost na prijateljskoj pomoći u izvođenju različitih radova u objektu, što je Amel činio dragovoljno svakog dana tokom posljednja tri mjeseca, odvajajući svoje slobodno vrijeme pored vlastitih radnih obaveza.

Mladići iz perspektivnog zeničkog tamburaškog sastava “Zlatne žice” svakom svojom izvedbom nanovo su oduševljavali prisutne zvanice, neprestano držeći ih u veselom raspoloženju i atmosferi ispunjenoj iskrenim najljepšim željama u budućem životu i radu slavljenika. Mnogo divnih poklona, kako proteklih dana, tako i sinoć pristiglo je Petrovićima sa svih strana od ljudi dobrog srca, prizivajući im tako svaki uspjeh i blagodat u njihovoj novom poslovnom podvigu, što našim blizancima daje neopisiv vjetar u leđa. Na tome se, kažu, koliko god se trudili, ne mogu dovoljno zahvaliti, jer svoja brojna prijateljstva doživljavaju svojim najvećim bogatstvom.

“Kao preteča savremenih ugostiteljskih objekata, krčma je jedan od povijesnih simbola urbanog razvoja. U krčmi se oduvijek njegovao duh zajedništva i otpor života prema teškim vremenima. Zbog toga, duboko vjerujemo da jedan ovakav objekat treba našem gradu i našim sugrađanima, u kojem ćemo nastaviti s baštinjenjem naše bosanskohercegovačke i zeničke kulture života jednih sa drugima u sreći, ali i nevolji. Upravo je “Krčma BP” najbolji dokaz da sve možemo, kad smo zajedno,” zaključio je Ivan Petrović.

Za cijenjene goste, kojima su nedostajali, vrata “Krčme BP” otvaraju u ponedeljak, 8. marta, sa početkom u 8,00 sati, kojom prilikom će do kraja radnog vremena povodom Dana žena sve svoje posjetiteljke, počastiti besplatnim desertom, kao malim znakom pažnje za njihov nezamjenjiv doprinos u opstanku svijeta na svim poljima života.

I pitanje je kada bi ovo slavlje konačno završilo, da se nije približilo otkucavanje policijskog sata. Ipak, s istog odlazimo u nadi da ova pošast neće još dugo potrajati i da sreća doista prati sve one koji se usude hrabro slijediti svoje snove.

Baš kao što su to naša braća Petrović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno