Rukomet

FOTO: Velika pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u komšijskom derbiju protiv Kaknja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru odgođene utakmice iz sedmog kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2020/2021, u Zenici su igrali domaća ekipa ŠR Čelik Junior i RK Kakanj. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, centralni teren, bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu. Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju.

Četvrtu pobjedu u ovom prvenstvu zabilježila je domaća ekipa ŠR Čelik Junior iz Zenice.

Rezultat: ŠR Čelik Junior – RK Kakanj 28:21 (15:13);

Utakmicu su sudili H.Babić i S.Sirčo, a delegat je bio Emir Konjičanin.

Isključenja: Čelik 10 minuta, Kakanj 10 minuta;

Sastav ekipe ŠR Čelik Junior i strijelci:

Salih Čelarević 1, Faris Telalović, Amer Ekinović, Anes Suljić 3, Adi Šabić, Emel Šabić 3, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 3, Edhem Grabus 4, Stjepan Baltić 2, Malik Delić 1, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović 10, Ismar Đapo, Velid Čelenka 1, Nikola Nevistić;

(Glavni trener: Vladimir Zeljko, pom treneri: Ago Grabić i Dženan Dedić, službeno lice Edin Grabus);

Kod Čelik Juniora najefikasniji su bili Muhamed Ajanović sa 10, Edhem Grabus 4, te Anes Suljić, Amel Šabić i Demir Šabanović po 3 gola.

Kod Kaknja najefikasniji su bili Goran Gavrić sa 11 i Muaz Kusić sa 4 gola.

U komšijskom derbiju velika, zaslužena i ubjedljiva pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior nad ekipom Kaknja, koja se nalazi u gornjem dijelu tabele i čiji je bilans pred ovu utakmicu bio pet pobjeda i jedan poraz.

U prvih 20 minuta utakmice gledamo veliku borbenost obje ekipe, minimalno vođstvo gostiju iz Kaknja i osam puta neriješen rezultat. U 21. minuti prvo vođstvo domaćih od 9:8, još jedno izjednačenje na 9:9 i onda novo vođstvo domaćih rukometaša od 10:9, a vođstvo više nisu ispuštali do kraja utakmice. Prvo poluvrijeme je završeno vođstvom domaćih od 15:13.

Mladi puleni Vladimira Zeljke su nastavili sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu, koju su nastavili iz zadnje trećine prvog poluvremena. Konačan rezultat je 28:21 za domaće i ovo je četvrta pobjeda ove mlade ekipe ŠR Čelik Junior. Najistaknutiji pojedinci na utakmici su bili Muhamed Ajanović sa 10 golova kod Čelika i Goran Gavrić kod Kaknja sa 11 golova.

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik, u 7.kolu je poražen u derbiju kola u Gradačcu sa 28:26 i ovo je bio prvi poraz Zeničana.

U narednom 8.kolu ŠR Čelik Junior gostuje kod ekipe RK Travnik, a RK Čelik je domaćin ekipi RK Rudar iz Banovića.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno