Ostali sportovi

FOTO: Vedad Karić i Eldin Šarić viceprvaci države u MTB Maratonu

FOTO: Vedad Karić i Eldin Šarić viceprvaci države u MTB Maratonu – U nedelju je biciklistički klub “Mostar” organizovao UCI C3 Maraton na Blidinju koji je ujedno bio i Državno prvenstvo u toj disciplini.

Maraton je bio dužine 85 kilometara sa 1700 metara elevacije što govori koliko je ustvari bio sam po sebi zahtjevan i jako težak, međutim naši zenički biciklisti iz B.K. “Rotacija – SPIN” su se jako dobro snašli na toj stazi i postigli jako dobre rezultate.

Vedad Karić je završio na trećem mjestu generalno što mu je donijelo nova 4 Uci boda na svjetskoj ranglisti i titulu viceprvaka države u maratonu u najjačoj kategoriji, a također i drugi vozač Eldin Šarić se može pohvaliti svojim rezultatom jer je u svojoj Master kategoriji završio drugi.

“Jako buran period je iza mene, mnogo poslovnih obaveza koje su uzrok pada forme, ali šta je tu je svi smo svjesni da se od sporta u našoj zemlji ne može živjeti pa zbog toga moram biti zadovoljan. Maraton je organizovan za svaku pohvalu a ja se okrećem narednom vikendu i utrci državnog prvenstva u XCO koja se održava u Livnu. Također moram pohvaliti rezultat našeg bicikliste Eldina koji je danas jako dobro vozio, tačnije onako kako sam i očekivao od njega.” bile su riječi Vedada.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem