Ostali sportovi

FOTO: Vedad Karić generalni pobjednik utrke “25 maj” u Tuzli!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Vedad Karić generalni pobjednik utrke “25 maj” u Tuzli!- Vedad Karić generalni pobjednik utrke “25 maj” u Tuzli!

U subotu 21.05. u organizaciji kluba Zmaja od Bosne se održala utrka “25 maj” u Tuzli na relaciji Tuzla – Sapna – Tuzla u dužini od 80 kilometara. Stazu je prvi prešao naš seniorski reprezentativac i član zeničkog biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” Karić Vedad i tako postao apsolutni pobjednik iste.

Pomenutu relaciju najbolji biciklista države je odvezao za 1 sat 59min i 09sek, te ovom pobjedom Vedad je osvojio dodatnih 100 bodova za poredak Premier lige BiH.

“Trka koja ima najdužu tradiciju u našoj zemlji uvijek okupi jako dobre vozače i uvijek se rado odazovem pozivu iako nisam imao u planu da vozim jer sam imao nastup dan poslije u Sloveniji na mnogo većoj utrci koja je dio kalendara Europe tour-a. Volim voziti ovu utrku i istu sam pobijedio nekoliko puta u prethodnim sezonama ali ovog puta nisam imao mnogo vremena za slavlje jer sam se po završetku odmah uputio za Sloveniju.

Utrka u Sloveniji u dužini od 171 kilometar je dokaz da se nalazim u jako dobroj formi gdje sam pored pada u toku utrke i gumi defekta 30 kilometara prije cilja zauzeo 36 mjesto od 113 takmičara iz Europe. Koliko je utrka bila teška govori podatak da je utrku završilo samo 50 vozača. Radujem se dobroj formi i iskreno se nadam da ću moći napraviti dobar rezultat naredne sedmice na Trci kroz Albaniju gdje vozim petodnevnu UCI utrku 2.2 kategorije”, riječi su Vedada.

Pored utrke naredne sedmice u Albaniji, Vedad ima nastup za vikend u Ljubuškom, gdje će voziti MTB maraton u okviru MTB Premier lige BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno