Ostali sportovi

FOTO: Nastup mladih iz Ragbi kluba Čelik u Srbiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Nastup mladih iz Ragbi kluba Čelik u Srbiji- 21.05.2022. godine selekcije U12 i U16 nastupile su na posljednjem kolu Prvenstva Srbije za mlade ragbijaše.
U kategoriji do 12 godina takmičilo se sedam klubova, gdje su se u grupnoj fazi naši mladi ragbijaši sastali sa ekipom Žarkova i Starčevo te ostvarile ubjedljive pobjede.
Nakon toga je uslijedila triler utakmica protiv ekipe ragbi kluba Rad koja je završila rezultatom 5 naprema 5. Ova utakmica je sigurno pokazala veliko znanje i vještine kako naših mladih ragbijaša tako i veliku požrtvovnost, trud i rad.
Obzirom na isti broj bodova u grupnoj fazi na kraju odlučila je skor razlika i nažalost jedan više postignuti skor je bio na strani ekipe Rada te su se naši mladi ragbijaši natjecali za treće mjesto gdje su ostvarili pobjedu protiv ekipe Ragbi kluba Dinamo iz Pančeva.
Selekcija do U16 godina natjecala se sa tri selekcije iz klubova Kruševac, Borac Starčevo i Rad Beograd. Naša selekcija je imala dvije izgubljene utakmice i to protiv ekipe iz Starčeva i ekipe Rada dok je ostvarila pobjedu nad ekipom Kruševac i zauzela treće mjesto na ovome turniru.
Obzirom da za svaku utakmicu naši mladi ragbijaši ulažu veliki trud i napor, na najbolji mogući način predstavljaju svoj Grad i državu.
Selekcije U12 i U16 početkom mjeseca juna očekuje nastup na velikom međunarodnom turniru u Codroipo Italija.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno