Kultura

Foto: Veče zatvaranja Plave palete

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan je poetski maraton “Veče zatvaranja vrata”, u jedinom književnom klubu Zenice, skoro pa kultnoj “Plavoj paleti, pošto Paleta prelazi u prostor bliže centru grada.

Veče je počelo sa dva dokumentarna filma Amarilda Gutića, o književniku Muhamedu Kondžiću i muzejima. U revijalnom dijelu programa nastupili su gosti “Planeta poezije” iz Sarajeva: Dino Porović, Šefik Daupović Fiko i Marina Brkić. Zeničke snage su predstavljali, poetski veteran Bojan Bogdanović, mr. Slobodanka Omerović, Safija Vehabović, Hilmija Lović, Jasmin Salčinović, te perspektivni Amer Zec. Za muziku se pobrinuo izuzetni džez gitarista Ivica Frančić.

U samo 26 mjeseci, u Plavoj paleti je realizovano preko 100 različitih programa iz zemalja ex-Yu, zatim V. Britanije, Luksemburga, Njemačke, Belgije…. A sa 14. februarom, za Valentinovo, kaže književnik i voditelj Palete, Emir Sokolović, počinjemo rad na novoj lokaciji, u piceriji “Trattoria uno”, ispred robne kuće VF-“Bosna” (Beogradska). Posjetioci će imati priliku da slušaju ljubavnu poeziju Anite Martinac, pjesnikinje iz Mostara.

tekst i foto: Bojan Bogdanović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno