Kultura

Foto: Veče zatvaranja Plave palete

Održan je poetski maraton “Veče zatvaranja vrata”, u jedinom književnom klubu Zenice, skoro pa kultnoj “Plavoj paleti, pošto Paleta prelazi u prostor bliže centru grada.

Veče je počelo sa dva dokumentarna filma Amarilda Gutića, o književniku Muhamedu Kondžiću i muzejima. U revijalnom dijelu programa nastupili su gosti “Planeta poezije” iz Sarajeva: Dino Porović, Šefik Daupović Fiko i Marina Brkić. Zeničke snage su predstavljali, poetski veteran Bojan Bogdanović, mr. Slobodanka Omerović, Safija Vehabović, Hilmija Lović, Jasmin Salčinović, te perspektivni Amer Zec. Za muziku se pobrinuo izuzetni džez gitarista Ivica Frančić.

U samo 26 mjeseci, u Plavoj paleti je realizovano preko 100 različitih programa iz zemalja ex-Yu, zatim V. Britanije, Luksemburga, Njemačke, Belgije…. A sa 14. februarom, za Valentinovo, kaže književnik i voditelj Palete, Emir Sokolović, počinjemo rad na novoj lokaciji, u piceriji “Trattoria uno”, ispred robne kuće VF-“Bosna” (Beogradska). Posjetioci će imati priliku da slušaju ljubavnu poeziju Anite Martinac, pjesnikinje iz Mostara.

tekst i foto: Bojan Bogdanović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi