Kultura

FOTO: Veče sevdaha BZK Preporod Zenica u Banja Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu manifestacije 19. Susreti Banjalučana “Vezeni most” članovi Narodnog orkestra i vokalni solisti BZK Preporod Zenica su u petak uvečer, 29. jula 2022.godine, banjalučkoj publici priredili koncert “Veče sevdaha”. Koncert je održan u koncertnoj dvorani Banskog dvora. Učešće na ovoj tradicionalnoj manifestaciji ostvareno je na poziv organizatora Međunarodnog centra za izgradnju povjerenja “Vezeni most” Banja Luka. Manifestacija se realizuje pod geslom “Gradimo mir zajedno”, a sadržava književne, likovne, muzičke, sportske i druge prigodne sadržaje koji se održavaju od 17. jula 2022.godine na nekoliko lokaciju u gradu Banja Luka. Ova manifestacija nalazi se u Kalendaru kulturnih manifestacija Grada Banja Luke za ovu godinu.

Najljepše sevdalinke izveli su članovi Narodnog orkestra Preporada u sastavu Fuad Džaferović, Osman Najetović, Fuad Isaković, Ismet Abdulović, Amina Bajramović, Fadil Delić, Emma Džaferović i Halid Kobić -vođa orkestra, te vokalni solisti Emma Džaferović, Muris Šarić, Amina Bajramović i Edbir Šarić.
Gosti koncerta su bili banjalučki izvođači pjesme sevdalinke hor „Safikada” , BorkaTadić i Svjetlana Vidović uz muzičku pratnju BožaneTodorović-Ubović i Siniše Kesića. Naratorica i voditeljica programa je bila Ajna Šarić, a scenarij i režiju potpisuje Faruk Kadrić.

Brojni posjetioci u koncertnoj dvorani su gromoglasnim aplauzima nagrađivali svaku izvedbu, pozivajući i na bis. U znak zahvalnosti za gostoprimstvo u ime BZK Preporod i Galerije Preporod Zenica g-đa Amna Sofić je organizatorima manifestacije uručila prigodne poklone. I na svom petom učešću na ovoj manifestaciji svojim izvedbama članovi Narodnog orkestra i vokalni solisti Preporoda opravdali su očekivanja publike i organizatora.

tekst: Faruk Kadrić; foto: BZK Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno