Nesreće

FOTO: Vatra u pogonu ArcelorMittala vidljiva iz cijelog grada, uzrok problemi sa električnom energijom

Zeničane je večeras uplašio visok stub plamena i dima, koji se vidio oko 19,40 sati iz pravca ArcelorMittala Zenica. Odmah smo kontaktirali upravu ove kompanije, obziromd a nadležne gradske službe (policija, vatrogasci) nisu raspolagali sa informacijom o čemu se radi.

Vatra koja se vidjela je bila značajno veća od one sa “baklji” koje uobičajeno vidimo iz svih dijelova grada. Naši posjetioci su nam slali fotografije iz različitih dijelova grada. Oko 21.20 smo dobili i zvaničan odgovor iz AMZ, šta se događalo:

Zbog problema u napajanju električnom energijom došlo je do ispada ekstraktora na koksari u 19.40. Prema uobičajnoj proceduri, upaljene su sve potrebne havarijalne baklje na kojima se sagorijeva kompletna količina plina, zbog čega je plamen bio vidljiviji nego inače. Ekstraktor je ponovo pušten u rad u 20.20 sati i situacija je normalizirana.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem