Nogomet

FOTO: Uvjerljiva pobjeda Čelika u Žepču!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Igrači našeg kluba danas su na gostovanju u Žepču savladali ekipu NK Žepče 1919 rezultatom 0:4. Naši crno-crvenim momci i u ovu utakmicu ušli su sa mnogo žara i želje za pobjedom, što je na kraju i urodilo plodom.

Od početka susreta naši momci diktirali su tempo igre i preuzeli terensku inicijativu. Većih šansi za gol nije bilo sve do 31. minuta kada Mirsad Šijerkić postiže pogodak na asistenciju Emira Karalića za prvo vodstvo crno-crvenih. Naši igrači nastavili su s napadima, te u 40. minuti stižu i do drugog gola, kada je Edin Durmiš srušen u šesnaestercu, a siguran s bijele tačke bio je Ali Međuseljac za dvostruko vodstvo naše ekipe, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Na početku drugog poluvremena igrači u plavim dresovima pokušavali su napasti na gol Čelika, gdje je stajao Adi Durmo, sve do 53. minute kada nakon ubacivanja iz kornera jedan defanzivat Žepča nespretno reaguje, te postiže autogol za već visoko vodstvo od 0:3 za Čelik. Edin Durmiš 15-tak minuta poslije postiže gol za 0:4 za krajnji rezultat utakmice.

Naša ekipa nakon odigrana dva kola ima maksimalan broj bodova (6) uz gol razliku 9:2.

NK Čelik Zenica zahvaljuje se svim navijačima koji su 90 minuta bili podrška našim momcima i pokazali kako se bodri Čelik!

Naredno 3. kolo Druge lige FBiH, grupa “Centar” donosi derbi polusezone, a protivnik će biti ekipa NK Bosna Visoko. Utakmice će se igrati 31. augusta a više informacija ćemo objaviti tokom naredne sedmice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno